ΕΕΑ: Η δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Forum δίνει έμφαση στο Εξοικονόμηση κατ´ Οίκον II

Διεθνές-Forum

Την δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Forum, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 14:00-17:00, θα υπάρχει ειδική συνεδρία όπου θα αναλυθούν και συζητηθούν όλα τα πρακτικά θέματα για το Εξοικονόμηση κατ´ Οίκον II καθώς και τις προοπτικές για τα θερμομονωτικά κουφώματα αλουμινίου και την εξέλιξη του προγράμματος στο μέλλον.

Συγκεκριμένα οι επίσημοι ομιλητές που έχουν προσκληθεί, οι κ. Γ. Σταθάκης (Υπουργός Ενέργειας) και Γ. Στασινός (Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου) θα αναφερθούν ο μεν πρώτος στις βασικές αρχές και προοπτικές του Εξοικονόμηση Κατ´ Οίκον και ο δεύτερος στην σημασία της ανακαίνισης στην ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας και στην βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας.

Επίσης ο Καθηγητής Α. Παπαδόπουλος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μελέτης που θα αποτιμήσει και θα ποσοτικοποιήσει την ενεργειακή και οικονομική βελτίωση που επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων σε υφιστάμενα κτίρια με νέα κουφώματα αλουμινίου, υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Τα πρακτικά αυτά ευρήματα θα είναι χρήσιμα στους ενεργειακούς επιθεωρητές, στους αλουμινοκατασκευαστές και στις διελάσεις αλoυμινίου.

Στο τελευταίο μέρος θα δοθούν πρακτικές οδηγίες στις διαδικασίες των αιτήσεων και αποπεράτωσης των παρεμβάσεων, στην συνεργασία των εταιριών του κλάδου με τους ενεργειακούς επιθεωρητές, στην χρηματοδότηση από τράπεζες κλπ. από τους κ. Κ. Λάσκο (Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών), εκπρόσωπο της τεχνικής επιτροπής της ΕΕΑ, εκπρόσωπο των αλουμινοκατασκευαστών και εξειδικευμένο τραπεζικό στέλεχος.

Οι χορηγοί του Διεθνούς Forum “Το Ελληνικό Αλουμίνιο” είναι οι εταιρίες: Μυτιληναίος, ΕλβαλΧαλκόρ, Alumil, Aluminco, Cosmos Aluminium, Elvial, Exalco, Etem, Europa Profil Αλουμίνιο, Neokem, Inver East Med.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο και στην Έκθεση ειναι δωρεάν αλλά με την παραλαβή της σχετικής πρόσκλησης. Για δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες: Ελληνική Ένωση Αλουμινίου

Τηλ. 2107256130-2 και info@aluminium.org.gr.

Απάντηση