ΠΟΒΑΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης

Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του σωματείου Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Τρικάλων, κ. Χρήστος Γκαραγκούνης με σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και τον γενικό γραμματέα της ΠΟΒΑΣ κ. Θεόφιλο Παγιάτη, πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Κώστα Σκρέκα.

Κατά την συνάντηση αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και συζητήθηκε ο αποτελεσματικότερος σχεδιασμός χρηματοδοτικών μέσων που προβλέπονται από την χρήση κονδυλίων άμεσα διαθέσιμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κατασκευαστές επεσήμαναν το φλέγον θέμα του παραεμπορίου και τόνισαν ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον, πρέπει να γίνει φιλικότερο προς την επιχειρηματικότητα και οι νέοι κανονισμοί να διαμορφώνονται με τρόπο , ώστε να εξυπηρετούν την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των μικρών επιχειρήσεων του κλάδου.

Ο κ. Σκρέκας από την πλευρά του έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων και ζήτησε από την ΠΟΒΑΣ άμεση ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει στον κλάδο των δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου για το θέμα αυτό. Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Άμεσα η Ομοσπονδία θα ενημερώσει τον Υπουργό και το επιτελείο του σε νέα προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας.

Απάντηση