ΠΟΒΑΣ: Συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων, με τον πρώην Υπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου στη Βουλή των Ελλήνων, συνάντηση μεταξύ του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη και πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη και εκπροσώπων της ΠΟΒΑΣ.
Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Θεόφιλος Παγιάτης, ο Γ. Γραμματέας της ΠΟΒΑΣ κ. Αναστάσιος Αθανασόπουλος, το μέλος του Προεδρείου της ΠΟΒΑΣ κ. Βασίλης Ντέρας, οι κύριοι Ανδρέας Μαρινάκης και Γιώργος Δημητρίου από το Σωματείο Αργολίδας, καθώς και οι κύριοι Παναγιώτης Μήτσου και Γιώργος Χάλαρης από το Σωματείο της Νίκαιας.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας μέσω αναβαθμίσεων του κτιριακού αποθέματος, ο αθέμιτος ανταγωνισμός καθώς και το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον. Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε την ΠΟΒΑΣ για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο με θέμα την εφαρμογή προγράμματος φοροαπαλλαγών για δαπάνες που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με αυτοχρηματοδότηση. Επίσης συζητήθηκε η πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας στο κτιριακό απόθεμα της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχε ενημερωτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας έκαναν γνωστές, στον πρώην Υπουργό, τις προτάσεις τους για το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον προκειμένου να αποφεύγονται οι αναποτελεσματικές παρεμβάσεις και να εφαρμόζεται πιστά o οδηγός εφαρμογής από όλους τους εμπλεκόμενους, ιδιαίτερα ως προς τον τρόπο αποπληρωμής. Επίσης εξέφρασαν την ανησυχία τους τόσο για την εξαιρετική καθυστέρηση που υπάρχει στην ενεργοποίηση του προγράμματος, όσο και την έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου. Τόνισαν πως αυτή η καθυστέρηση σε συνδυασμό με το θολό τοπίο εξ’ αιτίας της ανύπαρκτης ενημέρωσης για τα σχέδια της κυβέρνησης, όσον αφορά το μέλλον του προγράμματος, συντελούν στην αναποφασιστικότητα του καταναλωτικού
κοινού και την ενίσχυση της υφεσιακής πορείας των επιχειρήσεων του κλάδου οι οποίες πλήττονται ταυτόχρονα και από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Οι δύο πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη συνεργασίας στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα, ενώ δεσμεύτηκαν για περαιτέρω επικοινωνία πάνω σε θέματα που αφορούν τον κλάδο των κατασκευαστών αλουμινίου – σιδήρου, στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Απάντηση