ΠΟΒΑΣ: Στην Κοζάνη το Διοικητικό Συμβούλιο

Μετά από κάλεσμα του Συνδέσμου Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου Ν. Κοζάνης, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηρο-κατασκευαστών (Π.Ο.Β.Α.Σ) συνεδρίασε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 η ΠΟΒΑΣ μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Κοζάνης, και του Συνδέσμου Σιδηροαλουμινοκατασκευαστών Ν. Κοζάνης,  πραγματοποίησε την προγραμματισμένη Συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβούλιου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού – Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση με  κατασκευαστές της Δυτικής Μακεδονίας στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα όπου συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο  όπως οι πρόσφατες αλλαγές της Ευρωπαϊκής Σήμανσης και η εισαγωγή κουφωμάτων από τις όμορες βαλκανικές χώρες. Επίσης στη συνάντηση των κατασκευαστών έγινε λόγος και για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, την πορεία του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», τη μεταφορά νέων κονδυλίων  και τις πιστοποιήσεις προϊόντων, κατασκευαστών & κατασκευών.

«Η οικονομική κρίση βιώνεται έντονα από το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δεν αφορά μονάχα στον δικό μας κλάδο. Στη μείωση του τζίρου μας και στην  απώλεια του πελατολογίου μας λόγω της κρίσης δυστυχώς προστίθενται προβλήματα φορολογικών επιβαρύνσεων που γονατίζουν την καθημερινότητά μας.

Ο εκσυγχρονισμός του ΟΑΕΕ, οι αλλαγές του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, το πρόγραμμα «ΕΚΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ» είναι θέματα που συνεχώς βάζουμε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με την Κυβέρνηση.

Παρά τις δυσκολίες δεν καταθέτουμε τα όπλα. Αγωνιζόμαστε συνεχώς για να αναδείξουμε αλλά και να υπενθυμίσουμε πως είμαστε μια ομάδα επαγγελματικών συμφερόντων  αρκετά ισχυρή που αγαπά τον τόπο, αυτό άλλωστε έχει αποδειχτεί από τη συμβολή μας στην εθνική οικονομία και την κοινωνία, που αξίζει και επιβάλλεται να ακουστεί η άποψή της» τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, κος Χαράλαμπος Αντωνογιαννάκης και πρόσθεσε «Ακόμη και σήμερα, προσπαθούμε να επιτύχουμε την αδειοδότηση της ειδικότητας του τεχνίτη ηλεκτροσυγκολλητή. Για αυτόν τον λόγο μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΒΑΣ επισκεφτήκαμε το αρμόδιο Υπουργείο για να εξασφαλίσει την αδειοδότηση, με λιγότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες, των ήδη ενεργών συναδέλφων. Μετά από έρευνα που έκανα στην κεντρική ένωση επιμελητηρίων Ελλάδος διαπίστωσα πως αριθμός των οικονομικά τακτοποιημένων επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στα μητρώα επιχειρήσεων των Επιμελητηρίων της χώρας  ανέρχεται σε 8.307. Ωστόσο, οι μη τακτοποιημένες οικονομικά φτάνουν πολλαπλάσιο αριθμό. Αλλά, ας μη θεωρηθεί πως εξετάζουμε τη λύση των προβλημάτων μας με εγωκεντρική διάθεση και στη βάση εγωιστικών διεκδικήσεων. Ταυτόχρονα και εμείς κάνουμε την αυτοαξιολόγησή μας και προσπαθούμε να συμβαδίζουμε με τις σύγχρονες τάσεις και να επιμορφωνόμαστε. Σε ολόκληρη την επικράτεια, σχεδόν όλα τα Σωματεία έχουν πραγματοποιήσει σεμινάρια κατάρτισης για την πιστοποίηση για να παρέχουμε προϊόντα σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα πιστοποίησης, ενώ εδώ και πολλά χρόνια γίνονται σεμινάρια μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ, χωρίς βέβαια να παραλείψω τους αγώνες μας μέχρι να επιτύχουμε να μπει η ειδικότητα του τεχνίτη δομικών έργων αλουμινίου και σιδήρου στα δημόσια ΙΕΚ του υπουργείου Παιδείας.»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στην συνεργασία που είναι απαραίτητο στοιχείο για την πορεία και την ανάπτυξη του κλάδου κυρίως σήμερα « Η ομαδικότητα, η σύμπνοια, η συνεργασία υπήρξαν πάντα οι καταλύτες των καλών αποτελεσμάτων. Σήμερα, αυτά τα στοιχεία τα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη γιατί αποτελούν τον κρίκο που μας ενώνει αυτές τις δύσκολες στιγμές. Το σύνθημά μας είναι «ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ! » Δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα μας, δεν εγκαταλείπουμε τη δουλειά μας, δεν εγκαταλείπουμε την κοινωνία, δεν εγκαταλείπουμε την Πατρίδα. Ο Αριστοτέλης είχε πει πως  Η φτώχεια είναι ο γονιός της επανάστασης και του εγκλήματος.Εμείς όμως δεν επιθυμούμε ούτε τη φτώχεια, ούτε την εγκληματικότητα.»

Μετά το πέρας της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας συνάντησης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΒΑΣ πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στην 29η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Τα μέλη της ΠΟΒΑΣ εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους για την άρτια οργάνωση της έκθεσης, καθώς και για την ποιοτική παρουσία των εκθετών.

Μετά την επίσκεψη παρατέθηκε Δείπνο προς τιμή των φιλοξενούμενων.

Η ΠΟΒΑΣ συνεχίζει τις επισκέψεις στην  περιφέρεια, τιμώντας και ενισχύοντας τους συναδέλφους κατασκευαστές, στα πλαίσια μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής επικοινωνίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ευχαριστεί θερμά τις διοικήσεις των διοργανωτών φορέων της Έκθεσης, του Επιμελητηρίου Κοζάνης, του Συνδέσμου Κατασκευαστών Κοζάνης, καθώς και όλους τους συνάδελφους  για την εξαιρετικού επιπέδου συνεργασία και φιλοξενία τους.

 

{gallery}profil/news/2013/oktovrios/povas-kozani/{/gallery}

Απάντηση