Ξανά στη Βρετανία το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο του κόσμου

Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα βρίσκεται σύντομα το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο.


Η κατασκευή του έργου έκτασης 407 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχει ήδη ξεκινήσει από την μεγάλη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Ørsted (πρώην Dong), με έδρα τη Δανία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αιολικό πάρκο των 1,2 γιγαβάτ κατασκευάζεται 120 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών του Γιόρκσιρ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Με την ολοκλήρωσή του, θα είναι σε θέση να παρέχει καθαρή ενέργεια σε πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια.

Το έργο με την ονομασία Hornsea Project One, θα διαθέτει 174 κυλινδρικές κατασκευές στήριξης από χάλυβα εγκατεστημένες βαθιά μέσα στον πυθμένα, όπως τα περισσότερα υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Τα θεμέλια αυτά, το πρώτο εκ των οποίων έχει ήδη εγκατασταθεί, θα έχουν μήκος 65 μέτρα, διάμετρο 8,1 μέτρων και βάρος περίπου 800 τόνους.

Η κατασκευή πραγματοποιείται από δύο πλοία.

Το πρώτο, μεταφέρει και εγκαθιστά τις προαναφερθείσες κατασκευές στήριξης.

Το δεύτερο πλοίο θα συμμετάσχει στο έργο τον Μάρτιο, εγκαθιστώντας τις ανεμογεννήτριες των 7 μεγαβάτ, με ύψος 190 μέτρα η κάθε μία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ανεμογεννήτριες αυτές θα μπορούν να παράγουν 25 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας με μία περιστροφή των λεπίδων τους.

Μόλις ολοκληρωθεί το έργο του Hornsea, η δανική εταιρεία έχει σχέδια για πρόσθετα αιολικά πάρκα, σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση.

Το έργο Hornsea Project Two θα ακολουθήσει σύντομα μετά το πρώτο και αναμένεται να τροφοδοτεί μέχρι και 1,6 εκατομμύρια σπίτια.

Το έργο Hornsea Three, βρίσκεται ακόμα σε πρώιμη εξέλιξη, αλλά αναμένεται να κατασκευαστεί κοντά στα δύο προηγούμενα αιολικά πάρκα.

Προς το παρόν, ο τίτλος του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στον κόσμο ανήκει στο London Array, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών του Κεντ.

Το αιολικό πάρκο καλύπτει 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα και με συνολική ισχύ 630 μεγαβάτ τροφοδοτεί περίπου 500.000 κατοικίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Απάντηση