Βραβεία Σπουδαστικής Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας 2017

Βραβεία Σπουδαστικής Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας 2017

Τον Σεπτέμβριο του 2017 θα απονεμηθούν τα Βραβεία Αρχιτεκτονικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής. [su_spacer size=”10″]

Τα βραβεία Σπουδαστικής Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας 2017, αφορούν στο πραγματοποιημένο έργο Ελλήνων αρχιτεκτόνων και απονέμονται κάθε τέσσερα χρόνια από το 2000.

Στη φετινή διοργάνωση, θα απονεμηθούν βραβεία σε τρεις κατηγορίες: η πρώτη κατηγορία αφορά στην κατοικία, η δεύτερη κατηγορία αφορά στα κτίρια κοινόχρηστης λειτουργίας, ενώ η τρίτη κατηγορία αφορά στην ανακαίνιση.

Στόχος των Βραβείων Αρχιτεκτονικής είναι η επισήμανση και η ανάδειξη εκείνων των σύγχρονων αρχιτεκτονικών πραγματοποιήσεων των οποίων ο κατασκευαστικός, τυπολογικός και μορφολογικός χαρακτήρας, καθώς και η ένταξη στο περιβάλλον, συνθέτουν μια δημιουργική πρόταση με ανανεωτικά στοιχεία, στο πλαίσιο του υφιστάμενου δομημένου περιβάλλοντος.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει όλες τις συμμετοχές, ώστε να καταγραφούν οι τάσεις της ελληνικής αρχιτεκτονικής της τελευταίας πενταετίας.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής πιστεύει ότι ο βασικός σκοπός ενός βραβείου είναι η αναγνώριση της ποιότητας ενός επιτεύγματος, πράγμα που σημαίνει επιβράβευση όχι μόνον του αποτελέσματος αλλά και της προσπάθειας όλων εκείνων που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε αντίθεση από ό, τι γίνεται συνήθως η δεύτερη επιτροπή επιλογής των Βραβείων Αρχιτεκτονικής επισκέπτεται τα προτεινόμενα έργα.

Συμμετοχές για τα Βραβεία Σπουδαστικής Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας 2017

Παράλληλα με τις συμμετοχές στη διοργάνωση για τα Βραβεία Σπουδαστικής Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας 2017, στην έκθεση θα παρουσιαστούν και τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας για σπουδαστές, ο οποίος αφορά την φωτογραφική αποτύπωση των έργων που θα επιλεγούν στην πρώτη φάση επιλογής των Βραβείων Αρχιτεκτονικής.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι σπουδαστές καλούνται να κατανοήσουν βιωματικά και να προβάλουν με τη δική τους οπτική τα προς βράβευση έργα.

Τοποθεσία: Κτήριο οδού Πειραιώς, 2ος μεγάλος
Απονομή των Βραβείων και εγκαίνια της έκθεσης: 20 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 21 Σεπτεμβρίου – 19 Νοεμβρίου 2017

Πηγή: culturenow.gr

Απάντηση