Viohalco: ΑΕΕΑΠ πριν το τέλος του έτους κι απροσδόκητα έσοδα από τα ακίνητα

Viohalco-ακίνητα

Πριν από το τέλος του έτους αναμένεται να συσταθεί η νέα Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας του ομίλου Viohalco, η οποία μάλιστα «αναμένεται να συντελέσει στη μεταμόρφωση του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων του ομίλου», όπως χαρακτηριστικά εκτιμά η διοίκηση.

Οσον αφορά ειδικά την ΑΕΕΑΠ έχει επικαιροποιηθεί η αίτηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (η οποία είχε υποβληθεί τον Ιούνιο του 2017) για τη λήψη άδειας σύστασης Εταιρίας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, ενώ ο όμιλος «τρέχει» και άλλα έργα στον κλάδο των ακινήτων.

«Το δεύτερο εξάμηνο του 2018 αναμένεται να είναι σημαντικό για τον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων. Εντός της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, έργα ανάπτυξης τα οποία επί του παρόντος είναι σε εξέλιξη, προγραμματίζεται είτε να έχουν ολοκληρωθεί, είτε να βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο ακινήτων, τόσο ως προς την προστιθέμενη αξία αυτού, όσο και με πρόσθετα μισθωτικά έσοδα», αναφέρει η διοίκηση με αφορμή στην εξαμηνιαία έκθεση για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, ο κύκλος εργασιών για τον κλάδο αυξήθηκε κατά 10% έναντι του πρώτου εξαμήνου 2017 και ανήλθε σε 3,8 εκ. ευρώ. Οι ζημιές προ φόρου εισοδήματος διαμορφώθηκαν σε 0,6 εκ. ευρώ (1ο εξάμηνο 2017: 0,8 εκ. ευρώ).

Οσον αφορά ειδικότερα τα ακίνητα του ομίλου κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018, το εμπορικό κέντρο River West|IKEA συνέχισε να καταγράφει υψηλές επιδόσεις, σημειώνοντας 15% αύξηση στην επισκεψιμότητα και 25% αύξηση πωλήσεων.

Αξιοποιώντας αυτές τις θετικές τάσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός και οι απαραίτητες μελέτες αναφορικά με την επέκταση του εμπορικού κέντρου, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι κατασκευαστικές εργασίες σε σχέση με τη μισθωτήρια σύμβαση με τη Zara, για ένα κατάστημα επιφάνειας 2.500 τ.μ.

Το εμπορικό Πάρκο Mare West κατέγραψε 10% αύξηση επισκεψιμότητας και 6% αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι θετικές αυτές προοπτικές, ολοκληρώθηκε το έργο διαμόρφωσης και αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου, παράλληλα με τις κατασκευαστικές εργασίες του πάρκου εσωτερικής και εξωτερικής ψυχαγωγίας «Volta Fun Park».

Επιπλέον, υπογράφηκε μισθωτήρια σύμβαση με τη γαλλική εταιρία λιανεμπορίου Decathlon για ένα κατάστημα επιφάνειας 1.760 τ.μ.

Στον τομέα των ξενοδοχείων, οι επιδόσεις του ξενοδοχείου «Wyndham Grand Athens» στο κέντρο της Αθήνας κρίνονται ικανοποιητικές, με τον κύκλο εργασιών να καταγράφεται περίπου 25% υψηλότερος των προβλέψεων και 47% υψηλότερος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αντίστοιχα και στο κτίριο ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων, με την επωνυμία «K 29» στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε στις αρχές του έτους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, ο κύκλος εργασιών του ήταν περίπου 35% υψηλότερος των προβλέψεων.

Στην κατηγορία των γραφείων, σε εξέλιξη είναι οι κατασκευαστικές εργασίες στα δύο συγκροτήματα γραφείων στην οδό Αποστολοπούλου και στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος των Αμπελοκήπων, με εκτιμώμενες ημερομηνίες ολοκλήρωσης τον Νοέμβριο του 2018 και τον Μάρτιο του 2019, αντίστοιχα.

Τον σχεδιασμό του κτιρίου των 42.000 τ.μ. με την ονομασία ”The Orbit” (Η Τροχιά) που χαρακτηρίζεται από βιοκλιματικά στοιχεία, έχουν αναλάβει οι LC Architects κι έχει υπογραφεί μισθωτήρια σύμβαση με τη γνωστή εφαρμογή ταξί BEAT για χώρο γραφείων επιφάνειας περίπου 4.500 τ.μ.

Παράλληλα, οι διαπραγματεύσεις με αρκετούς άλλους ενδιαφερόμενους μισθωτές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και για τα δύο ακίνητα και αναμένεται ικανοποιητικό επίπεδο πληρότητας κατά τη χρονική στιγμή ολοκλήρωσης των εργασιών αποπεράτωσης αυτών.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων εμπλουτίστηκε με ένα επιπλέον κτίριο γραφείων, μέσω της υπογραφής σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Το νέο αυτό ακίνητο, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως κεντρικά γραφεία των εταιριών του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων.

Πηγή: newmoney.gr

Απάντηση