Το σπίτι στο Μαρούσι που μοιάζει με αρχοντικό μεγαλοαστικής λονδρέζικης αρχιτεκτονικής

Μαρούσι

Εκκεντρική, ρετρό και απόλυτα εμπνευσμένη από το Λονδίνο είναι μια κατοικία στο Μαρούσι που αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως τα έντονα και ζεστά χρώματα δεν σκοτεινιάζουν έναν χώρο, αλλά τον κάνουν πιο ζεστό.


Αλλωστε από τα σπίτια των κατοίκων του Λονδίνου προκύπτει ένα αυθεντικό στιλ που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Καλλιτέχνες, στυλίστες και σχεδιαστές χρησιμοποιούν έπιπλα, υφάσματα, διακοσμητικά, vintage κομμάτια που βρίσκουν στα παζάρια και τις antiquerie και δημιουργούν μοναδικές συνθέσεις.

Βαριά αλλά και minimal

Αυτό φαίνεται πως είχαν στο μυαλό τους τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Lime Deco, το οποίο και ανέλαβε την αναδιαμόρφωση του σαλονιού της κατοικίας στο Μαρούσι, χαρίζοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Στην εσωτερική διακόσμηση, την οποία ανέλαβε η Μαρία Χατζησταύρου κάθε χρώμα που βλέπουμε είναι έξω από το κουτί- από το σκούρο καφέ του φλοιού των δέντρων έως το πιο βαθύ πράσινο – όλα είναι ταιριαστά στον χώρο και δημιουργούν ένα διαχρονικό, σοφιστικέ και θεατράλε στιλ.

Στο καθιστικό, ο κλασικός δερμάτινος καναπές κυριαρχεί ενώ σε συνδυασμό με το ξύλινο τραπεζάκι και τα έργα τέχνης δίνει την αίσθηση του τακτοποιημένου με το αυθεντικό ύφος των Λονδρέζων.

Το σκούρο πράσινο χρώμα στον τοίχο λειτουργεί ως σημείο αναφοράς ενώ οι δύο πολυθρόνες μπροστά από τον καναπέ, αφενός μεγαλώνουν τον χώρο και δίνουν την αίσθηση της συνέχειας στο σαλόνι και αφετέρου προσδίδουν πολυτέλεια και ιστορία στον χώρο.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ξύλο, που πρωταγωνιστεί σε όλο το εσωτερικό, πάτωμα και διακόσμηση. Δεν υπάρχει άλλωστε σπίτι στην Αγγλία που να μην έχει vintage έπιπλα και διακοσμητικά. Τα λατρεύουν, υπάρχουν αμέτρητες μπουτίκ επίπλων που πουλάνε υπέροχα κομμάτια και οι περισσότεροι έχουν κληρονομήσει αρκετά και από τους προγόνους τους. Εδώ, και δεξιά από το τζάκι, υπάρχει το λεγόμενο έπιπλο λινοθήκη, το οποίο τώρα φιλοξενεί το «καλό σερβίτσιο» της οικογένειας.

Η τραπεζαρία είναι βαριά με χαρακτηριστικά κομμάτια του λονδρέζινου σχεδιασμού. Είναι όμως παράλληλα και ένας αρκετά μίνιμαλ χώρος αφού το μόνο που έχει είναι ένα μεγάλο τραπέζι και καρέκλες σε ζεστά όμως ξύλινα χρώματα. Ο συνδυασμός αυτός είναι τόσο γνήσιος που δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι ψηλές οροφές που διαθέτει η κατοικία και τα κρεμαστά φωτιστικά δίνουν μια ξεχωριστή εικόνα και αναδεικνύουν όλες τις λεπτομέρειες.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Lime Deco ιδρύθηκε το 2007 και εδρεύει στο Ψυχικό. Ειδικεύεται στην εσωτερική αρχιτεκτονική ξενοδοχείων, τουριστικών καταλυμάτων, ιδιωτικών βιλών και κατοικιών, επαγγελματικών και εμπορικών χώρων. Η φιλοσοφία του είναι να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πελατών δημιουργώντας εξαιρετικούς εσωτερικούς χώρους που συνδυάζουν ένα εντυπωσιακό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Κάθε έργο αποτελείται από μια μοναδική και ευαίσθητη προσέγγιση στον χώρο, τη τοποθεσία, την αρχιτεκτονική και φυσικά το όραμα του πελάτη.

Απολαύστε την περιήγηση:

Μια λονδρέζικη κατοικία στο Μαρούσι με διαχρονικό, σοφιστικέ και θεατράλε στιλ…

Μαρούσι-κατοικία
Αναπαλαιωμένα έπιπλα πρωταγωνιστούν στον χώρο
Μαρούσι-κατοικία
Το σαλόνι
Η τραπεζαρία

*Φωτογραφίες: limedeco.gr

Πηγή: iefimerida.gr

Απάντηση