Το σπίτι που «αιωρείται» στη Σαντορίνη

Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη, μέσα σε έναν αμπελώνα με θέα τη θάλασσα, σχεδιάζεται να χτιστεί ένα σπίτι που ενσωματώνεται πλήρως στο περιβάλλον.


Το Vineyard House στη Σαντορίνη μοιάζει να χάνεται μέσα στο περιβάλλον, καθρεπτίζοντας τη μοναδικότητα του τοπίου.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kapsimalis Architects σχεδίασε ένα σπίτι ενσωματώνοντας την ίδια τη γη σε αυτό και δημιουργώντας ένα αντικατοπτρισμό που καθηλώνει.

Η θέα από την κρεβατοκάμαρα

Για να επιτευχθεί η ιδέα, οι αρχιτέκτονες θέλουν ουσιαστικά να αφαιρέσουν ένα κομμάτι γης και να το τοποθετήσουν στην οροφή του.

Οι τοίχοι θα είναι όλοι από καθρέπτες, κάνοντας το σπίτι να χάνεται μέσα στο περιβάλλον και να εναρμονίζεται πλήρως σε αυτό, όπως ακριβώς σκοπεύεται να επιτευχθεί και με το εντυπωσιακό Mirage στην Τήνο.

Τόσο το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό εναρμονίζεται στο περιβάλλον

Το σπίτι φυσικά στο εσωτερικό του θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, κύρια κρεβατοκάμαρα και μπάνιο. Στην αυλή πισίνα προσβάσιμη από το ισόγειο.

Στη δυτική πλευρά του ισογείου θα υπάρχει η κύρια είσοδος του σπιτιού που θα οδηγεί και στη σοφίτα και στο υπόγειο.

σπίτι-Σαντορίνη
Vineyard house

Στη σοφίτα θα υπάρχει και χώρος γραφείων, με ανεμπόδιστη θέα.

Οι αρχιτέκτονες επιθυμούν να λούσουν με φυσικό φως τους χώρους και για αυτό σχεδίασαν σκαλιστές θολωτές στέγες και ανοίγματα.

σπίτι-Σαντορίνη
Η οροφή του σπιτιού

Το παιχνίδι των αντιπαραβαλλόμενων υλικών δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός κομματιού γης που αιωρείται πάνω από τη γη.

Σκοπός είναι το σπίτι να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του φυσικού περιβάλλοντος και γι’ αυτό από το εξωτερικό και το εσωτερικό συμβαδίζει με αυτή την επιδίωξη, με τα χρώματα και το τσιμέντο να μιμούνται τις γήινες αποχρώσεις.

σπίτι-Σαντορίνη
Η θέα είναι ανεμπόδιστη

Πηγή: iefimerida.gr

Απάντηση