Το OPEN HOUSE Athens επιστρέφει διαδικτυακά με δωρεάν ξεναγήσεις

OHA 2021

Το OHA 2021… η αγαπημένη αρχιτεκτονική γιορτή της πόλης επιστρέφει και φέτος διαδικτυακά.


Το πρόγραμμα του OHA 2021, με μεγάλο χορηγό για άλλη μία χρονιά την εταιρεία κουφωμάτων Sias S.A., περιλαμβάνει 20 βίντεο, που θα κάνουν πρεμιέρα από τις 24 ως τις 27 Ιουνίου και θα παραμείνουν διαθέσιμα στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube, ένα livestream event, ένα 3d virtual tour και πλήθος διαγωνισμών για το κοινό!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

LIVESTREAM | 24/6

Η έναρξη του online event σηματοδοτείτε μέσω μιας ζωντανής σύνδεσης, όπου προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν έργα τους.

To πρόγραμμα και οι καλεσμένοι της ζωντανής διαδικτυακής εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες εδώ

To livestream event θα παραμείνει διαθέσιμο στο κανάλι του Open House Athens στο YouTube. Εγγραφείτε εδώ.

Χορηγός δράσης: SIAS S.A.

OPEN OFFICE | πρεμιέρα 25/6

Ξεναγήσεις σε 5 αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας. Η δράση έχει ως στόχο να αναδείξει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες, που ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους αρχιτέκτονες και το κοινό έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τις συνθήκες, τον τρόπο και τον χώρο μέσα στον οποίο εργάζονται.

Τα βίντεο θα ανέβουν στην ιστοσελίδα, καθώς και στο κανάλι του Open House Athens στο ΥouTube, όπου και θα παραμείνουν διαθέσιμα για το κοινό.

Τα αρχιτεκτονικά γραφεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Workshop|DIONISIS SOTOVIKIS, BOBOTIS + BOBOTIS architects, R|C|TECH, Tsolakis Architects, Aristides Dallas Architects.

Χορηγός δράσης: DIMAND real estate development

3D VIRTUAL TOUR | πρεμιέρα 25/6

Μια εικονική περιήγηση στο αρχιτεκτονικό γραφείο Workshop | Dionisis Sotovikis, μέσω μιας τρισδιάστατης απεικόνισης. Η εταιρεία METRICA A.E. για άλλη μια χρονιά μας προσφέρει την εμπειρία μιας 3D ξενάγησης, χρησιμοποιώντας την Matterport Pro2 3D Camera. Πρόκειται για ένα σύγχρονο «εργαλείο» που αιχμαλωτίζει τον χώρο σε πολύ λίγα λεπτά και δημιουργεί αυτοματοποιημένα εντυπωσιακά 3D virtual tours, αλλά και μια πληθώρα άλλων μέσων όπως 4K φωτογραφίες, λεπτομερείς κατόψεις κ.α.

Χορηγός δράσης: METRICA

VIRTUAL TOURS | πρεμιέρα 26/6

Η κύρια δράση περιλαμβάνει και φέτος μια σειρά από αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό σε 10 σύγχρονα κτίρια της Αθήνας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μέσω virtual tours. Τα βίντεο θα ανέβουν στην ιστοσελίδα, καθώς και στο κανάλι του Open House Athens στο ΥouTube, όπου και θα παραμείνουν διαθέσιμα. Τα κτίρια που συμμετέχουν είναι: Cosmote HQ & TV Studios by LC Architects, Διαμερισμα στο Φαληρο by Plaini and Karahalios Architects, Ρετιρέ στην Βουλιαγμενη by Synama, Ogarden Suites by A31 Architecture, HOUSE E by Burger Katsota Architects, Obliquity by Gavalas Architects, The den by Studiomateriality, Κτίριο Εθνικής Ασφαλιστικής by Mario Botta, SPARCH (Rena Sakellaridou & Morpho Papanikolaou), Μονοκατοικια στην Πολιτεια by A & O Architects, Villa 13 by Parthenios architects+associates.

Περισσότερες πληροφορίες για θα βρείτε: εδώ

Χορηγός δράσης: SIAS S.A.

MADE IN ATHENS | πρεμιέρα 27/6

Μια ακόμα αγαπημένη παράλληλη δράση του OHA, που περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής της πόλης, δεν θα μπορούσε να λείπει από το διαδικτυακό φεστιβάλ μας! Στόχος της είναι να αναδείξει τη δημιουργική πλευρά της πόλης, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Η online εκδοχή της περιλαμβάνει 5 βίντεο ξεναγήσεων σε ισάριθμους χώρους δημιουργίας και παραγωγής της Αθήνας.

Τα βίντεο θα ανέβουν στην ιστοσελίδα, καθώς και στο κανάλι του Open House Athens στο ΥouTube, όπου και θα παραμείνουν διαθέσιμα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι: Alexandra Bissa, Tind, Καλλιτεχνικη Βιβλιοδεσία: Αλεξία Κοκκίνου, Sektor30, Stratis Tavlaridis.

Χορηγός δράσης: KLEEMANN

Το πρόγραμμα του ΟΗΑ 2021 πλαισιώνουν και οι καθιερωμένοι διαγωνισμοί, που έχουν αγκαλιαστεί θερμά από το κοινότα προηγούμενα χρόνια. Αναλυτικά:

OPEN YOUR PORTFOLIO | 7/6-16/7

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΟΡΤΦΟΛΙΟ | ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ «ΕΛΕΝΗ ΒΑΚΑΛΟ»

Η Σχολή Βακαλό Art & Design, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Ελένης Βακαλό (ιδρύτρια της Σχολής, ποιήτρια, ιστορικός της τέχνης, τεχνοκριτικός, 1921-2001) και θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτή τη σπουδαία προσωπικότητα, προκηρύσσει την ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ «ΕΛΕΝΗ ΒΑΚΑΛΟ» για προπτυχιακές σπουδές Designσε ένα από τα προγράμματα της Σχολής. Η υποτροφία χορηγείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του OPEN HOUSE Athens 2021, αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2021-22, και καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων του Α΄ έτους σπουδών (αξίας 7.000€), ενώ δύναται να επεκταθεί για τον συνολικό κύκλο των τριετών σπουδών (έως το ποσό των 19.000€), υπό την προϋπόθεση συγκέντρωσης υψηλής βαθμολογίας στο τέλος κάθε έτους. Αναλυτικές πληροφορίες για την συμμετοχή σας θα βρείτε: εδώ

Χορηγός δράσης: ΒΑΚΑΛΟ Art & Design College

FABER OPEN PHOTO | 24-30/6

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο instagram, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του και τη ματιά του. Είναι ανοιχτός σε όλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, λάτρεις της αρχιτεκτονικής, της Αθήνας και του OPEN HOUSE Athens. Οι τρεις φωτογραφίες που θα διακριθούν μέσα από αυτόν βραβεύονται με έπαθλα φωτογραφικές μηχανές Fujifilm. Στην επιλογή των νικητών συμμετέχει και το κοινό, καθώς στην τελική φάση καλείται να ψηφίσει ανάμεσα στους φιναλίστ.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, εμπνευσμένο από τον χορηγό της δράσης, Faber, είναι “Air Matters”. Για συμμετοχή στον διαγωνισμό το κοινό καλείται να ανεβάσει φωτογραφίες με δημοσίευση στο instagram, από δημόσιο προφίλ, χρησιμοποιώντας το hashtag #faber_oha2021. Περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Χορηγός δράσης: FABER

ISOMAT OPEN VOTE | 25/6-4/7

Φέτος, που οι ξεναγήσεις θα γίνουν διαδικτυακά, οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν το αγαπημένο τους βίντεο, ψηφίζοντας μέσω της ιστοσελίδας για την ανάδειξη των καλύτερων βίντεο στις 3 κατηγορίες: Open Office, Virtual Tours, Made in Athens. Όλοι οι ψηφοφόροι συμμετέχουν αυτόματα στην κλήρωση για μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax mini 11.

Περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Χορηγός δράσης: ISOMAT

  • Η αφίσα της εκδήλωσης OPEN HOUSE Athens 2021 | The online event και οι εφαρμογές της προέκυψαν μέσα από τον διαγωνισμό DESIGN THE POSTER, που συνδιοργανώθηκε με την Σχολή Βακαλό Art & Design, στον οποίον κέρδισε η πρόταση του Νίκου Δουμάνη.

Θα ακολουθήσει 3ο δελτίο τύπου με αναλυτικά τους ομιλητές και το πρόγραμμα του Livestream event, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 24.06.2021.

Φωτογραφικό υλικό θα βρείτε: εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις: εδώ

Μέγας Χορηγός ΟΗΑ 2021 είναι η εταιρεία κουφωμάτων SIASS.A.

Απάντηση