Το νέο νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια για 100% ΑΠΕ έως το 2045

Το νέο νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια για ΑΠΕ

Το νέο νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια για ΑΠΕ, θα λαμβάνει υποχρεωτικά όλη την ηλεκτρική της ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές πέρασε από μια σημαντική νομοθετική επιτροπή, φέρνοντας μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει 100% ανανεώσιμη.[su_spacer size=”10″]

Το νέο νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια, που κατατέθηκε από τον πρόεδρο της τοπικής Γερουσίας Κέβιν ντε Λεόν του Δημοκρατικού Κόμματος, θα αναθεωρήσει το πρότυπο ανανεώσιμων πηγών της πολιτείας ώστε να παράγεται το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές όπως η αιολική, η ηλιακή και η υδροηλεκτρική μέχρι το 2045. Η νέα νομοθεσία μεταφέρει επίσης την επίτευξη 50% καθαρής ενέργειας από το 2030 στο 2026.

Το νέο νομοσχέδιο στην Καλιφόρνια για ΑΠΕ

Εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, θα σημαίνει ότι Καλιφόρνια θα είναι η δεύτερη πολιτεία των ΗΠΑ, μετά τη Χαβάη, που θα λαμβάνει το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Σύμφωνα με τους νομοθέτες της Χαβάης, η έγκριση του σχετικού νόμου το 2015, έχει ήδη εξοικονομήσει πάνω από 250 εκατομμύρια δολάρια στην πολιτεία, μειώνοντας την εξάρτηση από τα ακριβότερα ορυκτά καύσιμα.

Η πολιτεία της Μασαχουσέτης εξετάζει επίσης ένα παρόμοιο νομοσχέδιο με ορίζοντα το 2050. Αυτός ο νόμος είναι ακόμα πιο φιλόδοξος, προβλέποντας ότι η πολιτεία θα πρέπει να λαμβάνει όλη της την ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων των τομέων του ηλεκτρισμού, των μεταφορών και της βιομηχανίας, από ανανεώσιμες πηγές.

Τα σημαντικά εμπόδια για την επίτευξη 100% ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν οι υποδομές και η δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας σε τεράστια κλίμακα. Η Καλιφόρνια επίσης εισάγει περίπου το 33% της ηλεκτρικής ενέργειας (6% από καύση άνθρακα).

«Ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραιτείται από τις δεσμεύσεις της για καθαρή ενέργεια, η Καλιφόρνια δείχνει ότι θα συνεχίσει να ηγείται της ενεργειακής μετάβασης», δήλωσε η Κάθριν Φίλιπς, διευθύντριας του παραρτήματος Καλιφόρνια της αμερικανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Sierra Club.

«Με τη σημερινή ψηφοφορία, η Καλιφόρνια είναι τώρα ένα βήμα πιο κοντά στην μετάβαση σε 100% καθαρές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Απάντηση