Το νέο κατάστημα της Apple βρίσκεται σε μια σφαίρα που επιπλέει στο νερό

κατάστημα-Apple

Χρήστες του Instagram ανέβασαν στους λογαριασμούς τους φωτογραφίες από το σφαιρικό κατάστημα της Apple που πρόκειται να ανοίξει σύντομα στην Σιγκαπούρη.


Το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners έχτισε το κατάστημα της Apple πάνω στο νερό δίπλα από το πασίγνωστο ξενοδοχείο Marina Bay Sands.

«Οι πόρτες του νέου καταστήματος στον κόλπο της Σιγκαπούρης θα ανοίξουν σύντομα. Το Apple Marina Bay Sands θα βρίσκεται στην καρδιά της δημιουργικότητας, ένα μέρος όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν, να συνδεθούν αλλά και να δημιουργήσουν νέα πράγματα. Ανυπομονούμε να δούμε πού θα οδηγήσει τον καθένα η φαντασία του» δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Apple.

Όταν ανοίξει, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, το κοινό θα μπορεί να το επισκεφθεί μέσω μιας πεζογέφυρας που θα ξεκινάει από τον παραλιακό δρόμο. Ένα υποβρύχιο πέρασμα θα το συνδέει επίσης με το εμπορικό κέντρο στη βάση του συγκροτήματος Marina Bay Sands, το οποίο άνοιξε το 2011.

Η κατασκευή αυτή αντικαθιστά ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Μοσέ Σαφντί ως μέρος του αρχικού συγκροτήματος Marina Bay Sands. Το γεωμετρικό, γυάλινο κτίριο στέγαζε στο παρελθόν το νυχτερινό κέντρο Avalon.

κατάστημα-Apple

Ήταν ένα από τα δύο «κρυστάλλινα κιόσκια» που «σχεδιάστηκαν ως ένα ζευγάρι από διαφανή νησιά που επιπλέουν πάνω στο νερό». Το άλλο κιόσκι υπάρχει ακόμα και στεγάζει ένα κατάστημα Louis Vuitton. – Ν.Γ.

*Με πληροφορίες από το Dezeen.

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση