Το «Μεγάλο Αντάμωμα» του Κλάδου, 7ο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία

Σύσσωμος ο Κλάδος του Αλουμινίου συμμετείχε στη σημαντική Εκδήλωση. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) συνεχίζοντας το σημαντικό έργο της, διοργάνωσε το 7ο Συνέδριο Κατασκευαστών σε συνεργασία με τις εταιρείες Profilmedia & Profilgroup.

Η πανέμορφη πόλη των Τρικάλων φιλοξένησε τη μεγάλη συνάντηση του Κλάδου από την 19 έως και 21 Οκτωβρίου 2018 στο Αnanti City Resort με πανοραμική θέα το Θεσσαλικό Κάμπο και σύμμαχο τον θαυμάσιο καιρό.

Με σύνθημα «Κοιτάμε μπροστά» το Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ περιελάμβανε εισηγήσεις και τοποθετήσεις διακεκριμένων ομιλητών, που άγγιξαν το ενδιαφέρον των συνέδρων, προκαλώντας επιμέρους συζητήσεις μέσα και έξω από το Συνεδριακό κέντρο.

Το 7ο Συνέδριο άνοιξε ο κος Θεόφιλος Παγιάτης Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, ο οποίος καλωσόρισε τους Συνέδρους και τόνισε ότι η ΠΟΒΑΣ μετατράπηκε από θεσμικό δευτεροβάθμιο όργανο επιχειρηματιών που δρούσε με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, σε ένα περιφερειακό δυναμικό παίκτη με αυξημένες ευθύνες και πρωτοβουλίες, σε ένα περιβάλλον με πολλές δυσκολίες και αβεβαιότητες.

Χωρίς φόβο και αναβλητικότητα αναλάβαμε έναν βασικό, επιτελικό και ρόλο διευκόλυνσης, μέσα από μια σειρά δράσεων που σκοπό είχαν και έχουν να εμποδίσουν την συρρίκνωση του Κλάδου και συγχρόνως να τον θωρακίσουν, αναβαθμίζοντας τους επαγγελματίες και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Η ΠΟΒΑΣ κινείται σε τρεις άξονες:

 • Την εκπαίδευση των συναδέλφων κατασκευαστών και την σύνδεση του Κλάδου με την δημόσια τεχνική εκπαίδευση και την μαθητεία νέων ανθρώπων στις επιχειρήσεις του Κλάδου μας.
 • Την διευκόλυνση για πιστοποίηση των προϊόντων και διαδικασιών. Διασφαλίζοντας έτσι την ολική ποιότητα.
 • Την προστασία των βιοτεχνιών και των επιχειρήσεων και την πορεία τους προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Οι σύνεδροι ξεπέρασαν τα 550 άτομα εκ των οποίων το 62% ήταν κατασκευαστές, 23% από τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες και 15% από τον Κλάδο των ενεργειακών μηχανικών, πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων και σύμβουλουςεπιχειρήσεων.

Ο στόχος όλων των συμμετεχόντων στη διοργάνωση, ήταν το 7ο Συνέδριο να μην είναι επανάληψη θεματολογίας, αλλά στον πυρήνα του να περιλαμβάνει μια ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του Κλάδου των δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου.

Πλούσιες οι Θεματολογίες που αφορούσαν κυρίως την εκπαίδευση των κατασκευαστών, την μαθητεία σπουδαστών τεχνικών σχολών και μαθητών επαγγελματικών λυκείων στις βιοτεχνίες και επιχειρήσεις του Κλάδου, την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου του επαγγέλματος, τις πιστοποιήσεις, το ΠΟΒΑΣ FPC, την ολική ποιότητα, τις μεταλλικές κατασκευές, την καινοτομία, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, τα προϊόντα σύγχρονης τεχνολογίας και την ανάκαμψη του Κλάδου, την εξωστρέφεια, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, το φορολογικό καθεστώς, την ανάδειξη των μεταλλικών κατασκευών, τους συνεργατικούς σχηματισμούς κ.λ.π.

Ένα Πανελλήνιο Συνέδριο είναι πάντα μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης όλων των ανθρώπων του Κλάδου για ενημέρωση και διάλογο. Σημείο αναφοράς στην πληροφόρηση και κόμβος συνάντησης χορηγών, επαγγελματιών και επιστημόνων.

Καταξιωμένοι ομιλητές, Πανεπιστημιακοί, Εκπαιδευτικοί και Ειδικοί του χώρου μας εμπλούτισαν με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους.

Το 7ο Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό του Κλάδου και διοργανώθηκε σε μία μεταβατική περίοδο, όπου η ανασυγκρότηση των δυνάμεων του παραγωγικού Κλάδου κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου αυτό να μεταφραστεί σε μία δυναμική ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία το Συνέδριο ήρθε να συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των επιχειρήσεων, τόσο στην ελληνική επικράτεια, όσο και στο εξωτερικό δίνοντας λύσεις και θέτοντας προτεραιότητες όπως αυτές προέκυψαν από τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων.

Το Συνεδριακό Κέντρο του Αnanti City Resort όπου έλαβε χώρα το Συνέδριο, λόγω της προνομιούχου θέσης του και της υψηλής τεχνολογικής συνεδριακής υποδομής αποτέλεσε ιδανικό μέρος για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στο οποίο η αισιοδοξία και η αποφασιστικότητα για δράσεις που θα βελτιώσουν το μέλλον του Κλάδου περίσσευαν.

Στο 7ο Συνέδριο Κατασκευαστών συμμετείχαν Φορείς και επιχειρήσεις του Κλάδου (Κατασκευαστές, Βιομηχανίες Διέλασης, Παραγωγοί Πούδρας, Βαφεία, Εμπορικά Αλουμινίου, Εξαρτήματα, Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί κ.λ.π.

Το Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών Νομού Τρικάλων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Τρικκαίων και το Επιμελητήριο Τρικάλων κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άψογη διοργάνωση του μεγάλου αυτού γεγονότος και φρόντισαν για την φιλοξενία τόσο των συμμετεχόντων όσο και των συνοδών τους.

Σωματεία της Ομοσπονδίας από όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό «παρών», και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και ταιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις περιοχές τους.

Θεματολογίες του Συνεδρίου

1η μέρα του Συνεδρίου Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018
Απογευματινός Κύκλος

Η 1η μέρα του 7ου Συνεδρίου ξεκίνησε με ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την Αρχιτεκτονική και το ρόλο των μετάλλων σε αυτήν, καθώς και τις σχολές μαθητείας στα Τεχνικά Δομικά Έργα.

Εφαρμογή & Πλεονεκτήματα του Αλουμινίου ως υλικό διαμόρφωσης & προστασίας. Το θέμα αναπτύχθηκε από τις κ.κ Έλενα – Κωνσταντίνα Τζήμα και Βάσω Γαλάνη Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί MSc ΑΔΟΑΠ με το Συντονισμό του κου Χάρη Τζήμα, Μηχανικού Ανακαίνισης & Αποκατάστασης Κτιρίων MSc ΑΔΟΑΠ.

Για το θέμα  «Μέταλλο & Διακόσμηση» μίλησε ο κος Στέλιος Ζήκας, Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Διακοσμητών Ελλάδος (ΕΔΙΕ).

Επόμενο θέμα η Μαθητεία στα Τεχνικά Δομικά Έργα, που αφορούσε «Το Ευρωπαϊκόπρόγραμμα METVET για τη μαθητεία στον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών» από τον κο Ιωάννη Μπαφούνη, Διευθυντή 3ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου σχολής τεχνικών επαγγελμάτων.

2η μέρα του Συνεδρίου Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018
Πρωϊνός Κύκλος

Θεματολογίες σχετικές με τους κανονισμούς και τις εξελίξεις στις κατασκευές, την αγορά και τις προοπτικές του Κλάδου και Επιχειρηματικές πρακτικές και λειτουργίες μιας επιχείρησης.

Ο Πρωινός Κύκλος ήταν αφιερωμένος στους κανονισμούς και τις εξελίξεις στις κατασκευές. Εξειδικευμένοι ομιλητές από το χώρο του Αλουμινίου καθώς και από παρεμφερείς φορείς μάς εμπλούτισαν με τις γνώσεις τους για το Αλουμίνιο.

Εξελίξεις και προοπτικές στον Κλάδο του αλουμινίου. Ένα θέμα σημαντικό, για το οποίο μας ενημέρωσε ο Πρόεδροςτης Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου κος Γεώργιος Δουκίδης.

Για την εξωστρέφεια και τις εξελίξεις στην Αγορά του Αλουμινίου Παγκοσμίως, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Alumil κος Γεώργιος Μυλωνάς.

Το Νέο Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ αναλύθηκε από τον κο Γεώργιο Μπαταγιάννη, Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ/Τομέας Ενέργειας, ο οποίος δέχθηκε καταιγιστικές ερωτήσεις.

Ο κος Παναγιώτης Κλησιάρης, Μηχανολόγος μηχανικός, στέλεχος τμήματος R&D από την εταιρία Exalco, ανέπτυξε το θέμα «Σύγχρονα συστήματα αλουμινίου και οι προοπτικές του Κλάδου στον τουρισμό». Ένα σημαντικά επίκαιρο θέμα, καθότι ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν μοχλό ανάπτυξης στην οικονομία της χώρας μας και οι ανακαινίσεις αφορούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μάς απασχολεί το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Στα σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου σχετικά με την ολιστική προσέγγιση στην ενεργειακή αναβάθμιση αναφέρθηκε ο κος Κωνσταντίνος Λάσκος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών (Π.Συ.Π.Εν.Επ).

Ο κος Στέλιος Σιαντίκος, Αναπληρωτής Εμπορικός Διευθυντής της Elval Colour ανέπτυξε το θέμα «CoilCoatings. Βαφικά συστήματα & αντοχή στο χρόνο». Ανάμεσα στις θεματολογίες και από το χώρο του γυαλιού, ένα προϊόν που συνδέεται άμεσα με το Αλουμίνιο.

Ο Dr. Γεώργιος Ηλιάδης, Μηχανολόγος Μηχανικός αναφέρθηκε στο θέμα «Ο ρόλος των θερμομονωτικών χαρακτηριστικών του αποστάτη διπλής υάλωσης στη θερμομονωτική επίδοση του συνολικού παραθύρου ή πόρτας». Εξήγησε τους τρόπους υπολογισμού με παραδείγματα, ώστε να γίνουν κατανοητά στους συμμετέχοντες.

Για το πόσο σημαντική είναι «Η Συμβολή της Ηλεκτροστατικής Βαφής και της ανοδίωσης στο τελικό προϊόν», ενημέρωσε ο κος Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, χημικός Μηχανικός από την εταιρία Βαφής Μεταλλικών Κατασκευών Analko.

Ο κος Νίκος Βλαχάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Νeokem μίλησε για τα «Υπερανθεκτικά Χρώματα Πούδρας, την αισθητική που προσφέρουν και την αντοχή στο χρόνο», καθώς και για το πώς θα πρέπει να γίνεται η σωστή επιλογή του χρώματος, ώστε να διασφαλίζεται ότι η σύγχρονη κατασκευή θα διατηρήσει την αισθητική και την αξία της.

Ο Πρωινός Κύκλος έκλεισε με το ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα στον υπαίθριο χώρο του Ξενοδοχείου, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν και την απέραντη θέα που πρόσφερε, ανεξαρτήτως και από ποια πλευρά βρισκόντουσαν.

Επίσης ήταν και μία ευκαιρία για τους συμμετέχοντες μέσα από τους χώρους των εκθεσιακών περιπτέρων να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους εταιριών και να γνωρίσουν από κοντά τα σύγχρονης τεχνολογίας προϊόντα τους.

2η μέρα του Συνεδρίου Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018
Απογευματινός Κύκλος

Συνεχίστηκε με τη Αγορά και τις προοπτικές του Κλάδου και ακολούθησε το θέμα οι Επιχειρηματικές Πρακτικές Και Λειτουργίες μιας Επιχείρησης.

Ξεκινώντας η διαδικασία, έγιναν απονομές πιστοποιητικών του συστήματος ελέγχου παραγωγής ΠΟΒΑΣ FPC, σε κατασκευαστές από όλη την Ελλάδα οι οποίοι παρακολούθησαν τα σχετικά σεμινάρια, και πέρασαν επιτυχώς την διαδικασία του ελέγχου στις βιοτεχνίες τους.

Ο κος Χρήστος Λουκάς, Διευθυντής Πωλήσεων της Europa Profil Aλουμίνιο ανέπτυξε το σημαντικό θέμα «Διερευνώντας την Αγορά».

«Το Νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας των Κατασκευών», ανέλυσε ο κος Θάνος Μακρής, Πολιτικός Μηχανικός του Ελληνικού Ινστιτούτου Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛΙΠΥΚΑ).

Ο κος Παύλος Βαταβάλης, επικεφαλής τεχνικός διευθυντής Εtem μίλησε για το «Σύγχρονο κούφωμα, την ποιότητα και λειτουργικότητα και τη διάρκεια ζωής και την αντικατάσταση», ένα επίκαιρο θέμα, που η αντικατάσταση κουφωμάτων προχωρά κανονικά το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά από το πάγωμα των τελευταίων χρόνων.

«Συναισθηματική νοημοσύνη & ηγεσία», ένα ιδιαίτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε η κα Ρούλα Κωτούδη, ΜΒΑ U.K, Γενική Διευθύντρια της Κpr Consulting εταιρίας Συμβούλων & Εκπαίδευσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο κος Σπύρος Γριβέας, Διευθυντής Μarketing & Eπικοινωνίας της εταιρίας Aluminco στο θέμα του με τίτλο «Εξατομίκευση: Το μέλλον όλο και πιο πραγματικό», στο οποίο αναφέρθηκε για το Εξοικονομώ που βρίσκεται στην πιο σημαντική φάση, για το οποίο η εταιρία έχει αναπτύξει κορυφαία προϊόντα αλουμινίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

«H ανάπτυξη μέσα από την υγιή επιχειρηματικότητα», ένα σημαντικό θέμα που ανέπτυξε ο κος Γεώργιος Καλογεράκης, Δημόσιες Σχέσεις στην εταιρία Elvial. Κυρίαρχη φιλοσοφία μιας υγιούς επιχείρησης είναι η μελέτη και η εφαρμογή ενός μακρόπνοου σχεδιασμού ανάπτυξης που θα δίνει τη δυνατότητα να αφουγκράζεται τις διεθνείς εξελίξεις.

Επιχειρηματικές πρακτικές & λειτουργίες της Επιχείρησης

«Για την τοποθέτηση του κουφώματος» και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή τοποθέτησή του μίλησε ο κος Νικόλαος Κεραμίδας, Συνεργάτης – Επιστημονικός Σύμβουλος της ΠΟΒΑΣ.

Στη συνέχεια ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος, υπεύθυνος εκπαίδευσης και πιστοποιήσεων της ΠΟΒΑΣ, ανέπτυξε σχετική παρουσίαση για το «Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής ΠΟΒΑΣ FPC».

«Μαθητεία. Η καινοτομία στα έργα του Τεχνικού Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής και γενικά στη Βιομηχανία των Κατασκευών» αναφέρθηκαν οι κ.κ. Νικόλ Βρυσούλη, Εκπαιδευτικός Πολ. Μηχανικός, MSc Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής και ο κος Δημήτριος Γλύπτης, Εκπαιδευτικός Πολ. Μηχανικός MSc Πληροφορική στην Εκπαίδευση.

«GDPR: Ο δρόμος προς τη συμμόρφωση», ένα θέμα που τώρα τελευταία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις αφού για κάθε ηλεκτρονική αλληλογραφία απαιτείται η έγκριση αποδοχής και από τις δύο πλευρές των αποδεκτών. Το θέμα ανέπτυξε η κα Γεωργία Λειβαδάρου, Γενική Διευθύντρια Διαβαλκανικού Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προσωπικών Δεδομένων (DPO).

O κος Γεώργιος Τρασανίδης, Διπλωματούχος. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Μ.Εd. Γενικός Γραμματέας Α/ΤΕΕ (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος) Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας Διευθυντής ΙΕΚ Μοναστηρίου, μας μίλησε για τα «Skills Balancing – Eπαγγελματικές δεξιότητες μεταλλοκατασκευαστών στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας».

Ο Απογευματινός Κύκλος της 2ης μέρας έκλεισε με το θέμα της «Εταιρικής συμμόρφωσης με το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό δίκαιο ανταγωνισμού», το οποίο ανέπτυξε ο κος Θεόδωρος Μπιρμπουτσούκης, Δικηγόρος, LLM European Business Law- executive associate, Kreab Brussels.

Και μετά από τόση διάρκεια ομιλιών προσφέρθηκε το Βράδυ του Σαββάτου δείπνο για λίγη χαλάρωση. Φαγητό και μουσική ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της ημέρας.

3η μέρα  και τελευταία μέρα του Συνεδρίου Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
Πρωινός Κύκλος

Το κεντρικό θέμα της ημέρας: «Ο Σύγχρονος Κατασκευαστής – Γνώσεις – Τεχνικές – Εκπαίδευση».

Οι Κατασκευαστές είχαν το λόγο. Ο κος Παντελής Σολιδάκης, κατασκευαστής, Αντιπρόεδρος της ΕΝΚΑΣ & Αναπληρωτής Ταμίας της ΠΟΒΑΣ ανέπτυξε το θέμα «Αντιμετωπίζοντας το Σήμερα».

Ο κος Βασίλης Τσιμπίδης, Επιθεωρητής ποιοτικών ελέγχων Hellas South Quality Control, ανέπτυξε το θέμα «Μεταλλικές κατασκευές – Συγκολλήσεις & μη καταστρεπτικοί έλεγχοι».

Γενικότερα, για τις Μεταλλικές Κατασκευές μίλησε ο κος Λάζαρος Ασλανίδης, Κατασκευαστής, Α΄Αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΣ από το Σωματείο Ημαθίας με θέμα «Η Εξέλιξη των Μεταλλικών Κατασκευών στην Ελλάδα».

Ο κος Αλέκος Δημόπουλος, Κατασκευαστής, Β΄Αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΣ από το Σωματείο Νομού Μαγνησίας μίλησε για τις «Ανάγκες εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών».

Tελευταίο θέμα και πιο ενδιαφέρον «Το Φορολογικό καθεστώς στην Ελλάδα σήμερα & οι συνεχείς μεταβολές του», από τον κο Δημήτρη Ζιγκερίδη, Ορκωτό Λογιστή – Συγγραφέα Φορολογικών Βιβλίων. Η βαριά φορολογία έχει πλήξει τα δέκα τελευταία χρόνια όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες δύσκολα αντεπεξέρχονται στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Στο Συνέδριο παρευρέθησαν και χαιρέτισαν οι:

 • Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κωνσταντίνος Αγοραστός,
 • Πρύτανης του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κος Ξενοφών Σπηλιώτης,
 • Αντιπεριφερειάρχης κος Χρήστος Μιχαλάκης,
 • Δήμαρχος Τρικκαίων κος Δημήτρης Παπαστεργίου,
 • Πρόεδρος ΓΣΕΒΒΕ κος Γεώργιος Καββαθάς,
 •  Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου κος Γεώργιος Δουκίδης
 • Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλωνο κος Βασίλης Γιαγιάκος,
 • Πρόεδρος ΒΕΠ κος Αδριανός Μιχάλαρος,
 • Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ Helexpo, κος Αλέξης Τσαξιρλής,
 • Πρόεδροι Σωματείων μελών της ΠΟΒΑΣ από όλη την Ελλάδα,
 • Πρόεδρος Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής κος Μιχάλης Ιωαννίδης
 • Πρόεδρος του ΣΕΚΑ κος Κωνσταντίνος Διαμαντής.

Σημαντική και η συμβολή και ενίσχυση όλων των χορηγών για την υλοποίηση του 7ου Συνεδρίου της ΠΟΒΑΣ στα Τρίκαλα.

ΔιακεκριμένοιΧορηγοί: Exalco, Elval Colour, Alumil, Europa Profil Αλουμίνιο, Etem, Aluminco, Elvial

ΜεγάλοιΧορηγοί: Neokem, Rolka, Panidis, Tehni, Verpan, Ideco, Extraplastica, ExtraColor

Xoρηγοί: Θεμέλιο, Kοστολόγηση Κουφωμάτων, GS – Στατηγέλλης, Saint – Gobain, Swisspacer, Newin, Δούκας, Αrch Windows

Yποστηρικτές: Metaloumin, Domus, Rozos, Inscreen, NikiChrome, Aluplast, Aperto, Security Lock, Belco, Surf Chem, Συνοδιάς, ΝXS Doors Screens Interior, Samaras

Επίσημος Χορηγός: Mytilineos

Eιδικός Χορηγός: Analko

XορηγοίΕπικοινωνίας: Profil Energy, Profilnet.gr, Aluminium, Alunet.gr, Kτισμα & Αλουμίνιο, Εcon3

Mε τη συμμετοχή: Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Τρικκαίων, Επιμελητήριο Τρικάλων, ΚΑΠΕ, Energy Hub fo rAll, TΕΙ Θεσσαλίας, Σύνδεσμος Εμπόρων Αλουμινίου ττικής, ΟΑΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ, ΕΔΙΕ

Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Χρήστο Γκαραγκούνη και το Δ.Σ του Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών & Αλουμινοκατασκευαστών Ν. Τρικάλων, για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, προκειμένου να επιτευχθεί το άψογο αυτό αποτέλεσμα.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τις Χορηγίες τους, την ενεργό Συμμετοχή τους στις εργασίες του Συνεδρίου, καθώς και τις τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες με τα προϊόντα τους τίμησαν τους συνέδρους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Περιφέρεια για την ξενάγηση και φιλοξενία των συνοδών των συνέδρων, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα ωραιότερα μέρη του νομού Τρικάλων, καθώς και το Δήμαρχο Τρικκαίων, ο οποίος ξενάγησε τους συνοδούς στα αξιοθέατα της πόλης των Τρικάλων.

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές, εισηγητές, χορηγούς και επισκέπτες που με την προσπάθειά τους και την παρουσία τους βοήθησαν στην υλοποίηση της μεγάλης και καθοριστικής σημασίας συνάντησης του Κλάδου.

Το επόμενο ραντεβού μας το Φθινόπωρο του 2020!

Απάντηση