Το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας θα αποκτήσει ένα ξενοδοχείο – αρχιτεκτονικό ορόσημο με μίνιμαλ αισθητική

αρχιτεκτονικό

Λευκές κολόνες από χάλυβα και τεράστιες γυάλινες τζαμαρίες θα διαμορφώσουν τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του ξενοδοχείου.


Η εταιρία αρχιτεκτονικής Tham & Videgård κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του πρότζεκτ «+One Tower», ενός ξενοδοχείου για το σουηδικό εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο στο Γκέτεμποργκ.

Ο νέος αυτός πύργος, ο οποίος θα αποτελεί κατά κάποιον τρόπο μια προέκταση του υπάρχοντος κτιρίου, πρόκειται να γίνει ένα σύγχρονο σημείο-ορόσημο της περιοχής.

Φωτο: tham & videgård

Πέρα από τη χρήση του ως ξενοδοχείο, η επιτροπή του διαγωνισμού, που εξέτασε τις προτάσεις των αρχιτεκτονικών γραφείων, ζήτησε επίσης τον σχεδιασμό μιας πολυεπίπεδης εισόδου αλλά και μιας μεγάλης ταράτσας που να ταιριάζει με το περιβάλλον του Γκέτεμποργκ.

Παράλληλα, στόχος της Tham & Videgård, που τελικά κέρδισε τον διαγωνισμό, ήταν να δημιουργήσει ένα κτίριο που θα λειτουργεί σε πολλαπλές κλίμακες, δηλαδή αφενός σε ένα καθημερινό επίπεδο κι αφετέρου σε ένα πιο ιδιαίτερο, που θα το καθιστά ξεχωριστό ανάμεσα στα υπόλοιπα που υπάρχουν τριγύρω.

Η κατασκευή του «+One Tower» αναμένεται να ξεκινήσει το 2022, ενώ θα ολοκληρωθεί περίπου το 2025.

Η τοποθεσία στην οποία θα οικοδομηθεί αυτό το ξενοδοχείο είναι αρκετά σημαντική, γιατί η όλη περιοχή χαρακτηρίζεται από μια αρχιτεκτονική ποικιλία, καθώς, μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς να θαυμάσει μοναδικές πολυκατοικίες του 19ου αιώνα αλλά και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το νέο κτίριο θα έχει μια ανοιχτόχρωμη δομή, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποτελείται από λευκές κολόνες χάλυβα και τεράστιες γυάλινες τζαμαρίες. Το πρότζεκτ έχει κατασκευαστεί σε τρία μέρη: τη βάση του πύργου, τον ίδιο τον πύργο και την είσοδο.

Φωτο: tham & videgård

Ο πύργος θα περιλαμβάνει συνολικά 400 δωμάτια ξενοδοχείου, ενώ η οροφή του θα ξεχωρίζει συγκριτικά με τα υπόλοιπα κτίρια της περιοχής. Όμως, το στοιχείο που έχει ενθουσιάσει κυρίως τους λάτρεις και μη της αρχιτεκτονικής είναι το εστιατόριο και τα μπαρ, που θα βρίσκονται στην κορυφή του πύργου.

Συγχρόνως, η μεγάλη είσοδος στο ισόγειο του κτιρίου προσφέρει άπλετο χώρο για εξωτερικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει μια αρχιτεκτονική σύνδεση με το περιβάλλον της πόλης του Γκέτεμποργκ. Μάλιστα, ένας από τους λόγους κατασκευής αυτής της μεγάλης εισόδου είναι για να μπορεί να φιλοξενεί πολιτιστικά events, συναυλίες και εκθέσεις.

Φωτο: tham & videgård

Η κατασκευή του «+One Tower» αναμένεται να ξεκινήσει το 2022, ενώ θα ολοκληρωθεί περίπου το 2025.

Φωτο: tham & videgård
Φωτο: tham & videgård

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση