Το Επιστημονικό Συμβούλιο της ΠΟΒΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατασκευαστών Αλουμινίου & Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) από το έτος 2011 διαγιγνώσκοντας τις ανάγκες του Κλάδου θέσπισε το θεσμό του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.


Σκοπός του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι να συλλέγει τις απαραίτητες πληροφορίες και γνώσεις για τα ζητήματα του Κλάδου, να τα επεξεργάζεται σωστά και να εισηγείται κατάλληλες προτάσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΒΑΣ για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τους Κατασκευαστές Αλουμινίου & Σιδήρου.

Με τη λειτουργία του Επιστημονικού Συμβουλίου στόχος της ΠΟΒΑΣ είναι η εκπαίδευση & αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και των επιχειρήσεων του κλάδου γενικότερα, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Με το πέρασμα των χρόνων το Επιστημονικό Συμβούλιο επανδρώθηκε με ανθρώπους γνώστες της αγορά και των θεμάτων του Κλάδου.

Σήμερα το Επιστημονικό Συμβούλιο αποτελείται από τρεις αξιόλογους επιστήμονες με σημαντική εμπειρία στον Κλάδο, οι οποίοι βοηθούν σημαντικά το έργο της ΠΟΒΑΣ, ενώ στόχος είναι η διεύρυνση αυτού και με άλλα στελέχη.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Βούρδα Νικόλαο, Κεραμίδα Νικόλαο και Λαμπρακόπουλο Στυλιανό, τους οποίους και σας παρουσιάζουμε στη
συνέχεια.

Νικόλαος Βούρδας

Ο Δρ. Νικόλαος Βούρδας είναι διπλωματούχος (2001) Χημικός Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και πτυχιούχος (2009) Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το Διδακτορικό του στο ΕΜΠ έλαβε το βραβείο της καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής για το ΕΜΠ για το έτος 2007.

Ο Δρ. Νικόλαος Βούρδας είναι εκ των συγγραφέων σε περισσότερες από 40 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά μετά από κρίση και σε περισσότερες από 100 εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Κατέχει δυο διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Εργάζεται ως συνεργαζόμενος ερευνητής στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και ως διδάσκων στο ΕΚΠΑ.

Έχει πολυετή εμπειρία στον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου ως σύμβουλος για την πιστοποίηση προϊόντων (σήμανση CE) και ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε προγράμματα κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου, διδάσκοντας θέματα διασφάλισης ποιότητας κατασκευής κουφωμάτων και συναφών προϊόντων. Από το 2015 είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της ΠΟΒΑΣ.

Νικόλαος Κεραμίδας

Ο κ. Νικόλαος Κεραμίδας είναι διπλωματούχος (1986) Αρχιτέκτονας Μηχανικός του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής της Βενετίας ( I.U.A.V.). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του έχει λάβει εξιδεικευμένη επιμόρφωση σε θέματα οργάνωσης παραγωγής και πωλήσεων, καθώς και σε θέματα ολικής ποιότητας.

Από το έτος 1989 ασχολείται με τον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών Αλουμινίου & Σιδήρου. Έχει διατελέσει στέλεχος σε εταιρείες τόσο σε παραγωγούς αρχιτεκτονικών συστημάτων (διελάσεις), όσο και σε επιχειρήσεις κατασκευής κουφωμάτων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Επιπροσθέτως έχει ιδιωτεύσει παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες οργάνωσης και λειτουργίας επιχειρήσεων του κλάδου.

Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου κατά την πολυετή του ενασχόληση με τις επιχειρήσεις και τους φορείς του κλάδου. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά). Από το 2013 είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της ΠΟΒΑΣ.

Στυλιανός Λαμπρακόπουλος

Ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ (1996), κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών από το ΕΜΠ (1999), Διδάκτωρ της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ (2008) στην επιστημονική περιοχή των υλικών.

Δραστηριοποιείται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας – Σύμβουλος Επιχειρήσεων στην Ανάπτυξη Συστημάτων Διαχείρισης (ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, ISO 17025) διαθέτοντας 20ετή εμπειρία και έχοντας αναπτύξει περισσότερα από 150 συστήματα για διάφορες εταιρίες. Επιπροσθέτως ασχολείται με τη σύνταξη μελετών και τη συγγραφή εκπαιδευτικών εγχειριδίων.

Τα τελευταία 15 έτη έχει εξειδικευτεί σε θέματα πιστοποιήσεων (σήμανση CE) και κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο των Δομικών Κατασκευών Αλουμινίου (πόρτες, παράθυρα, ρολά, σίτες, εξαρτήματα κ.λπ). Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του ΑΤΕΙ Χαλκίδας διδάσκοντας Επιστήμη και Μηχανική των Υλικών, καθώς και του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας διδάσκοντας τόσο Επιστήμη και Μηχανική των Υλικών, όσο και Τεχνολογία Δομικών Προϊόντων.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων στο ΕΜΠ και στο ΑΤΕΙ Θεσσαλίας στον τομέα των υλικών, με εξειδίκευση στα δομικά προϊόντα. Ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος έχει περισσότερες από 45 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Από το 2011 είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της ΠΟΒΑΣ και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Πιστοποιήσεων της Ομοσπονδίας.

Απάντηση