Το Ελληνικό παράθυρο που επέλεξε η Google για την ανακαίνιση των γραφείων της

Πρόσφατα, ο διάσημος τεχνολογικός κολοσσός Google αποφάσισε να ανακαινίσει τα γραφεία του στη Νέα Υόρκη. Η διάσημη αμερικάνικη εταιρεία θέλοντας να αναβαθμίσει την αισθητική αξία, αλλά και την ενεργειακή απόδοση των γραφείων της στη Νέα Υόρκη, σε ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια της πόλης, χρειαζόταν ένα προηγμένο παράθυρο το οποίο θα ενσωμάτωνε όλα αυτά τα σημαντικά χαρακτηριστικά, όντας ταυτόχρονα στιβαρό και εξαιρετικά ανθεκτικό.

Την λύση έδωσε η Ελληνική εταιρεία ALUMIL, ηγέτιδα δύναμη στη δημιουργία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. Συγκεκριμένα, η ALUMIL δημιούργησε για την Αμερικάνικη εταιρεία μία ειδική εκδοχή του προηγμένου θερμομονωτικού παραθύρουSUPREME S91, το οποίο είναι το πρώτο παράθυρο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε από το διεθνή γερμανικό φορέα PassiveHouse Institute, ως κατάλληλο για παθητικά κτίρια, δηλαδή κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. Επιπλέον, η ALUMIL ανέπτυξε ειδικές περσίδες σκίασης για το συγκεκριμένο παράθυρο, οι οποίες χάρη στο εκλεπτυσμένο αεροδυναμικό σχεδιασμό τους αναβάθμισαν χαρακτηριστικά την αισθητική αξία του κτιρίου, προσφέροντας παράλληλα σημαντική προστασία από τον ήλιο.

Το σύστημα παραθύρων SUPREME S91 ανήκει στις SUPREME σειρές της ALUMIL και αποτελεί την τελευταία πρόταση για στιβαρές λύσεις θερμομονωτικών παραθύρων μοντέρνας γραμμής, υψηλής ασφαλείας, ειδικά σχεδιασμένο για την υλοποίηση κατασκευών παθητικών κτιρίων. Το σύστημα χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις στους συντελεστές θερμομόνωσης, υδατοστεγάνωσης και ηχομείωσης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πιστοποιημένο από το Passive House Institute (PHI) σύμφωνα με τις προδιαγραφές των παθητικών κτιρίων.
Μέγιστη θερμομόνωση με UW=0,79 W/m2K, για διαστάσεις κουφώματος 1,23 x 1,48 m και και Ug=0,7 W/m2K, μέτρηση πιστοποιημένη από το Passive House Institute.
Εξαιρετικά επίπεδα υδατοστεγάνωσης με χρήση κεντρικού ελαστικού διπλής διέλασης και ελαστικών EPDM.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας www.alumil.com.

Απάντηση