Το διαμέρισμα-ελβετικός σουγιάς!

Το εικονιζόμενο διαμέρισμα, με την υπογραφή των LAAB Architects, βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ, σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές για να ζει κανείς.

Οι δημιουργοί του συμπύκνωσαν στο σχεδιασμό του το σλόγκαν «Μικρό Σπίτι Έξυπνο Σπίτι», «προικίζοντάς» το με ανέσεις εξοικονόμησης χώρου που δεν φαντάζεται κανείς πως μπορεί να διαθέτει στα 29 τετραγωνικά μέτρα του.

Έχει λοιπόν πλήρη κουζίνα, μεγάλο μπάνιο, home cinema (!), γυμναστήριο και η πλήρης αξιοποίηση των λίγων τετραγωνικών του ήταν πολύ σημαντική αφού στην περιοχή όπου βρίσκεται το κόστος στέγασης είναι τεράστιο.

Οι ιδιοκτήτες Andy Knight και Michelle Tennant αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα στην αγορά νέου σπιτιού εμβαδού άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων ή στην ανακαίνιση του μικρότερου σπιτιού τους.

Το ζευγάρι προσέγγισε το γραφείο LAAB το οποίο πρότεινε να κατασκευάσει το διαμέρισμα στη φιλοσοφία «Form Follows Time», που προβλέπει χώρους να ανοίγουν και να κλείνουν ανάλογα με το σκοπό τους και την ώρα της ημέρας.

Το μπάνιο, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κρεβάτι για φιλοξενούμενο επισκέπτη.

Η χρήση έξυπνης τεχνολογίας προσφέρει στους ιδιοκτήτες την ευκαιρία να «αναπαριστούν» την ανατολή του ήλιου με ειδικούς λαμπτήρες αλλά και να δίνουν «ηλεκτρονικά κλειδιά» στους φίλους τους ώστε να μπαίνουν και να ταΐζουν τις γάτες τους.

«Το πιο σημαντικό είναι το πόσο άνετο είναι το σπίτι», τονίζει ο Andy.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 34352,34353,34354,34355,34356″][/images_grid]

Απάντηση