Το 8ο Open House Thessaloniki στις 23-24 Νοεμβρίου 2019

8ο-Open-House-Thessaloniki

Το 8ο Open House Thessaloniki, είναι γεγονός. Θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2019.


Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Νέα κτίρια

Μετά από μια επιτυχημένη περσινή χρονιά, με 47.000 επισκέψεις,φέτος όσοι αποφασίσουν να γνωρίσουν μια διαφορετική πλευρά της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε περισσότερα από 100 κτίρια.

Μεταξύ αυτών, η Μασονική Στοά και τα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας.

Παράλληλες δράσεις

Παράλληλα, στο πρόγραμμα των δράσεων επιστρέφουν το MADE in Thessaloniki, με ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, το OPEN WALK, με διαδρομές στην πόλη, το OPEN SCHOOL, που ξεναγεί εκπαιδευτικά γκρουπ σε ορισμένα από τα κτίρια και χώρους παραγωγής του προγράμματος και το OPEN BIKE, που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στα κτίρια ακολουθώντας ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές.

Και διαγωνισμοί

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς φωτογραφίας OPEN PHOTO και PHOTO MADE στο instagram, αλλά και στον διαγωνισμό για το βραβείο κοινού OPEN VOTE και να κερδίσουν διακρίσεις και υπέροχα δώρα.

Το Open House

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο.

Στόχος είναι το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής.

Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Πηγή: ecozen.gr

Απάντηση