Το 8o Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ στις 27-28 Νοεμβρίου 2019

Φόρουμ

Tο Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει τη διοργάνωση του πολυ-αναμενόμενου 8ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ, στις 27-28 Νοεμβρίου 2019.


Το 8ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο αποτελεί την ετήσια εκδήλωση-ναυαρχίδα του Α.Ε.Ε., συγκεντρώνει, κάτω από την ίδια στέγη, ελληνικούς και αραβικούς παράγοντες, με στόχο τη δημιουργία διμερών επιχειρηματικών σχέσεων αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη των υφισταμένων, εστιάζοντας σε τομείς που άπτονται του ενδιαφέροντος τόσο της ελληνικής όσο και της αραβικής πλευράς, σε μία αφορμή εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεδρίες με παρουσιάσεις και διαβουλεύσεις επί στρατηγικών θεμάτων και διμερείς συναντήσεις Β2Β σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Η σύγκληση του «8ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ» στις 27-28 Νοεμβρίου 2019 έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει με την 40ή επέτειο από την ίδρυση του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου αλλά και με το νέο κύμα αισιοδοξίας και προοπτικής για την οικονομική ανάπτυξη και εξέλιξη της Ελλάδας, η οποία πρόσφατα ξεπέρασε τη μακρά οικονομική κρίση.

Οι συχνές επισκέψεις μεταξύ Αράβων και Ελλήνων επιχειρηματιών, καθώς και οι άμεσες ξένες επενδύσεις και η ροή του τουρισμού, καθώς και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Άραβες επενδυτές στον τομέα των ακινήτων, είναι ενθαρρυντικές ενδείξεις για την πολύ – αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη.

Τέλος, η αύξηση του εμπορικού ισοζυγίου μεταξύ της Ελλάδας και του Αραβικού κόσμου είναι ένα ακόμα σημάδι σύσφιξης εμπορικών σχέσεων. Εμείς, στο Επιμελητήριο, κάνουμε συνεχή προσπάθεια για τη δημιουργία νέων δυναμικών στα Φόρουμ, επιλέγοντας προσεκτικά τα θέματα προς συζήτηση.

Αυτό το Φόρουμ συντάσσεται με τους στόχους μας, καθώς θα εξετασθούν έργα ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού των υποδομών στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη και την Υεμένη. Επιπλέον, έμφαση θα δοθεί στους τομείς της ναυτιλίας, των λιμενικών βιομηχανιών και των ακινήτων.

Αυτά τα θέματα συμπλέουν με τα τρέχοντα ζητήματα ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο πλευρών. Ακόμα, το εν λόγω Φόρουμ, θα προσθέσει νέες πτυχές, παρουσιάζοντας επιτυχημένους επιχειρηματίες από την Ελλάδα και τον Αραβικό κόσμο, καθώς και γυναίκες επιχειρηματίες στηρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για ένταξη του γυναικείου εργατικού δυναμικού σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, ούτως ώστε ο ιδιωτικός τομέας να είναι σε θέση να επιταχύνει το έργο των κυβερνήσεων και των κοινοτήτων.

Όλα αυτά τα θέματα θα αντιμετωπιστούν και θα παρουσιαστούν από ιθύνοντες και σχετικούς εμπειρογνώμονες. Λόγω της σημασίας του γεγονότος αυτού, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εξασφαλίσουμε διακεκριμένες και ποικίλες συμμετοχές επιχειρηματιών από όλο τον Αραβικό κόσμο.

Όπως άλλωστε σε όλες μας τις εκδηλώσεις, προσβλέπουμε στη δημιουργία δυναμικής ενεργών συζητήσεων και δικτυώσεων, η οποία θα ενισχυθεί με απευθείας επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των δυο πλευρών σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων.

Επίπεδο συμμετοχής: Υψηλόβαθμοι Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι, Άραβες Πρέσβεις, Πρόεδροι Αραβικών Εμπορικών Επιμελητηρίων και Ενώσεών τους, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Ανώτατα Στελέχη, Αντιπρόσωποι Επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τον Αραβικό κόσμο.

Στρατηγικοί άξονες:

  1. Ναυτιλιακές Προοπτικές, Ευκαιρίες και Μελλοντικές Δυνατότητες
  2. Λιμενική Ανάπτυξη και Επενδυτικά Σχέδια στην Ελλάδα και τον Αραβικό κόσμο
  3. Επιχειρηματίες και Νεοφυείς Επιχειρήσεις, Ιστορίες Επιτυχίας και Μελλοντικές Τάσεις
  4. Έργα Ανασυγκρότησης και Εκσυγχρονισμού των Υποδομών σε χώρες που επλήγησαν από πολεμικές ενέργειες: Ιράκ, Λιβύη, Συρία και Υεμένη
  5. Μελλοντικές Προοπτικές και Ευκαιρίες στον Τουριστικό Κλάδο και στην Αγορά Ακινήτων στην Ελλάδα.

Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών

Πηγή: energia.gr

Απάντηση