Το 3rd Energy Tech Forum στις 16 Οκτωβρίου 2018

3rd Energy Tech Forum

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1st Energy Tech Forum και του 2nd Energy Tech Forum, το πρωτοπόρο ελληνικό ενεργειακό portal Energia.gr, οργανώνει το 3rd Energy Tech Forum σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των προοπτικών της εγχώριας ενεργειακής τεχνολογίας.

Το 3rd Energy Tech Forum θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίου στην Αθήνα.

Νέες ενεργειακές τεχνολογίες, καινοτόμα προϊόντα και εφαρμογές, καθώς και πρωτότυπες ιδέες που αναπτύσσονται σήμερα στη χώρα μας στη βιομηχανία, στις επιχειρήσεις, στα ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα θα παρουσιαστούν σε ένα ευρύτερο κοινό, στην ειδική αυτή εκδήλωση του Εnergia.gr, που οργανώνεται υπό την αιγίδα και με την συνεργασία του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (IENE).

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Εnergia.gr για να δείτε τα πρακτικά του 1st Energy Tech Forum και του 2nd Energy Tech Forum όπου υπάρχουν αναρτημένες όλες οι εργασίες που παρουσιάστηκαν.

Με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση εγχώριας τεχνολογίας στο χώρο της ενέργειας και την δημιουργία εξαγωγικών προοπτικών, το 3rd Energy Tech Forum θα δώσει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις και energy professionals με ενεργειακά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και ερευνητικά προγράμματα σε εξέλιξη, να παρουσιάσουν το έργο τους.

Στο ETF θα συμμετάσχουν, επίσης, ανεξάρτητοι επαγγελματίες του ενεργειακού τομέα, ερευνητές και ερευνητικά κέντρα από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο, με στόχο να προβάλουν καινοτόμα ενεργειακά συστήματα, εφαρμογές και προϊόντα που έχουν αναπτύξει.

Με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ερευνητών και επιχειρήσεων το Energia.gr έχει απευθύνει πρόσκληση υποβολής εργασιών (Call for Papers).

Ένας από τους βασικούς σκοπούς του 3 rd Energy Tech Forum είναι να αποτελέσει μία πλατφόρμα για τη συνάντηση ερευνητικών ομάδων με ενδιαφερόμενους επενδυτές και επιχειρηματίες του χώρου ώστε να διευκολυνθεί η προώθηση τεχνολογιών, συστημάτων και προϊόντων που μπορεί να έχουν εμπορική εφαρμογή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς.

Προς αυτή την κατεύθυνση το Εnergia.gr έχει αποστείλει σχετική ενημέρωση προς δυνητικούς επενδυτές, τράπεζες και εγχώρια και ξένα funds που θα προσκληθούν μέσω εκπροσώπων τους να συμμετάσχουν στις εργασίες του Forum, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών θα υπάρξει μέριμνα για την παρουσίαση των συμπερασμάτων και προτάσεων που θα προκύψουν από το 3rd Energy Tech Forum μέσα από ειδικό microsite όπως ακριβώς έγινε με τα δύο προηγούμενα Energy Tech Forum.

Στο τρίτο έτος διοργάνωσης του το Energy Tech Forum αποβλέπει στο να καταστεί ένας βασικός πόλος ενημέρωσης και επικοινωνίας, ένα ανοικτό τεχνολογικό «βήμα», όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σ’ ένα εξειδικευμένο κοινό το έργο τους αλλά και να συμμετάσχουν στο διάλογο γύρω από την τεχνολογία.

Προηγμένες ενεργειακές τεχνολογίες, καινοτόμες τεχνικές, προϊόντα, συστήματα και διαδικασίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα διαφόρων υποτομέων θα συζητηθούν στο επερχόμενο 3rd Energy Tech Forum.

Πηγή: energia.gr

Απάντηση