TILCON: Επένδυση 1,9 εκατ. ευρώ για την παραγωγική της επέκταση στη Νέα Ραιδεστό

Η βιομηχανία κουφωμάτων αλουμινίου επέκτεινε τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στα 3.200 τ.μ., αυξάνοντας την παραγωγική της δυναμικότητα κατά 40% με 50%, ενώ δημιούργησε και παραγωγική γραμμή υαλοπινάκων.


Από το μικρό υπόγειο στην Παλαιοκώμη Σερρών όπου άρχισε να γράφει την ιστορία της το 2007 μέχρι σήμερα πολύ νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι για τη βιομηχανία κουφωμάτων αλουμινίου TILCON, που απορροφά και επεξεργάζεται 1,5 τόνο αλουμίνιου καθημερινά στην έδρα της στη Νέα Ραιδεστό.

Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε επένδυση 1,9 εκατ. ευρώ για την παραγωγική της επέκταση με την προσθήκη 1.000 τ.μ. στις εγκαταστάσεις της, που ανέρχονται πλέον σε 3.200 τ.μ., αυξάνοντας την παραγωγική της δυναμικότητα κατά 40% με 50%. Στο πλαίσιο της επένδυσης αυτής, που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό, δημιούργησε και μία νέα παραγωγική γραμμή για την παραγωγή διπλών, ενεργειακών καινούριας γενιάς υαλοπινάκων, επιτυγχάνοντας την αυτονομία της, αφού μέχρι πρόσφατα προμηθευόταν το γυαλί για τα κουφώματα έτοιμο από τρίτους.

Με δεδομένο ότι οι υαλοπίνακες αποτελούν το 45% του τελικού της προϊόντος, με την κίνησή της αυτή -που της επιτρέπει παραγωγή 2.000-2.500 τ.μ. τον μήνα- έγινε πιο ευέλικτη, περιορίζοντας την εξάρτηση από αστάθμητους παράγοντες στο κομμάτι των υαλοπινάκων.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει η TILCON και στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, αρχίζοντας από το 2019 να επενδύει στον εκσυγχρονισμό και την αυτοματοποίηση της παραγωγής της -διαβλέποντας και το έλλειμμα προσωπικού στην αγορά- θέλοντας να απλοποιήσει την παραγωγική διαδικασία. Το 2019 μάλιστα έφτασαν και τα πρώτα αυτόματα μηχανήματα CNC, με τα οποία αυτοματοποιήθηκαν οι διαδικασίες κοπής και επεξεργασίας.

Η TILCON ασχολείται με οτιδήποτε έχει να κάνει με το αλουμίνιο, από κουφώματα και πέργκολες μέχρι πόρτες εισόδου, gladding, και ειδικές κατασκευές. Έχει δε εξειδίκευση στα μεγάλα έργα, με σχολεία, δημόσια κτίρια, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, βιομηχανικά κτίρια, γραφειακούς χώρους, αλλά και συγκροτήματα κατοικιών να περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό της. Μάλιστα, από το 2017 έως το 2020 συμμετείχε στην κατασκευή τουλάχιστον 5-6 σχολείων ετησίως στον δήμο Θεσσαλονίκης. Η παρουσία της επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, από την Ξάνθη και τη Θάσο μέχρι την Αθήνα, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο.

Αυτή την περίοδο στήνει το τμήμα των εξαγωγών της, θέλοντας να επεκταθεί και στο εξωτερικό, όπου μέχρι στιγμής έχει αναπτύξει κάποιες μικρές δράσεις, ενώ στα σχέδιά της είναι εντός των νέων εγκαταστάσεών της να δημιουργήσει και ένα καινούριο showroom ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Απασχολεί δε 43 άτομα.

«Είμαστε μια εταιρεία πολύ ειλικρινής με το πελατολόγιό μας. Δουλεύουμε με διαφάνεια» λέει στη Voria.gr ο ιδρυτής της βιομηχανίας κουφωμάτων αλουμινίου, Γιώργος Τιλσίζογλου, τονίζοντας μάλιστα πως η TILCON διαθέτει το δικό της τμήμα κοστολόγησης έργων από το 2019.

Ο Γιώργος Τιλσίζογλου ασχολείται με το αλουμίνιο από την ηλικία των 16 ετών, μέσα από την ενασχόληση του πατέρα του με τις σιδηροκατασκευές σε ένα μικρό μαγαζί στην Παλαιοκώμη Σερρών. Αγάπησε το υλικό και το 2007 αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία, ξεκινώντας με μόλις 4 άτομα προσωπικό σε ένα υπόγειο στην Παλαιοκώμη. Η ανάπτυξη δεν άργησε να έρθει και το 2015 κατέβηκε στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας ένα show room, για να ακολουθήσει το 2017 και η παραγωγή, με τη νέα έδρα να δημιουργείται στη Νέα Ραιδεστό, αρχικά σε 1.000 τ.μ. Χρειάστηκαν μερικά μόνο χρόνια για να φτάσει στα σημερινά 3.200 τ.μ., αλλά και στη μεγέθυνση της εταιρείας.

«Η αποστολή της TILCON είναι να παράγει κουφώματα υψηλής ποιότητας και να προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις. Μέσω της καινοτομίας, της αισθητικής και της λειτουργικότητας δημιουργούμε κουφώματα που αντιστοιχούν στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πελατών μας» σημειώνει ο Γιώργος Τιλσίζογλου.

Πηγή: voria.gr

Απάντηση