Τι πρέπει να προσέχετε στο νέο «Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον»

Εξοικονομώ Κατ΄ Οίκον

Η εύρεση του κατάλληλου ανθρώπου-συνεργάτη, στον οποίον θα εμπιστευτείτε τη θέση του Σύμβουλου Έργου στο «Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον», είναι καθοριστική για την αποφυγή ταλαιπωρίας, αλλά και για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενεργειακής παρέμβασης στο κτήριό σας.

Η Greenagenda.gr απευθύνθηκε στον Ξενοφώντα Τσίτο, Ηλεκτρολόγο – Μηχανικό και Σύμβουλο Έργου – Ενεργειακό Επιθεωρητή, ο οποίος εξηγεί πώς θα μπορούσαν να αποφύγουν τις παγίδες οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος.

Όπως, λοιπόν, προτρέπει ο κ. Τσίτος:

  • Μείνετε μακριά από όσους σας ζητούν αμοιβή για την προετοιμασία του φακέλου σας. Υπάρχουν ήδη αρκετές καταγγελίες για εταιρείες που ζητούν έως και 300-500 ευρώ για να σας ετοιμάσουν τους φακέλους, ενώ το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη αρχίσει.
  • Επιλέξτε για «Σύμβουλο Έργου», κάποιον που να έχει βαθιά γνώση του προγράμματος. Θα σας γλιτώσει από πολύ κόπο και πολύτιμο χρόνο. Μην επιλέξετε κάποιον, που απλά θα πληρωθεί, αλλά κάποιον που θα σας προσφέρει έργο.
  • Βρείτε κατασκευαστές δοκιμασμένους και συστημένους από έμπιστους ανθρώπους, οι οποίοι θα δέχονται να πληρωθούν με τους όρους του προγράμματος. Δείτε δείγματα της δουλειάς τους και ζητήστε και γραπτώς ό,τι έχετε θα συμφωνήσετε.
  • Αποφασίστε για τις κατάλληλες ενεργειακές παρεμβάσεις σε συνεργασία με έμπειρο ενεργειακό επιθεωρητή και τον έμπιστο κατασκευαστή.
  • Μην έχετε σαν πρώτο κριτήριο την τελική τιμή του έργου. Η ποιότητα είναι πιο σημαντική, ειδικά εφόσον υπάρχει και επιδότηση στη μέση. Με την επιδότηση αξίζει να πληρώσετε κάτι παραπάνω για ένα καλύτερο προϊόν.

Πηγή: greenagenda.gr

Απάντηση