Θεόφιλος Παγιάτης: Η ώρα της ευθύνης

πανδημία

Οι καταστροφικές συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια αντιπαραθέσεων και ας εκφράζουν ορισμένοι συμπολίτες μας έντονα τις αντιρρήσεις τους στα μέτρα πρόληψης που συνδέονται με την ιδιωτικότητα ή την ελεύθερη βούληση ή την συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την επιβαλλόμενη πειθαρχία.


Η πανδημία είναι ένας ισχυρός αντίπαλος και πρέπει να μας απασχολεί σοβαρά η αντιμετώπισή της. Χωρίς φόβο είναι η ώρα να αποδείξουμε ως κοινωνία ότι διαθέτουμε τα αντανακλαστικά, την ωριμότητα και αντιδρούμε λαμβάνοντας υπ’ όψη μας τις διαθέσιμες πληροφορίες και την τεκμηριωμένη γνώση από την επιστημονική κοινότητα και τους επαγγελματίες υγείας.

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Αντιλαμβάνομαι την αντίδραση των νέων και την σύγκρουση της επιθυμίας τους για έξοδο και διασκέδαση με την επιβαλλόμενη κοινωνική απόσταση και με κάθε περιορισμό.

Φυσικά είναι μια λανθασμένη αντίδραση στην παρούσα χρονική στιγμή με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Δεν είναι η ώρα να σταθούμε απέναντι τους αλλά δίπλα τους. Σημαντικό είναι να κατανοήσουν ότι ως πολιτισμένοι άνθρωποι προστατεύουμε ο ένας τον άλλο.

*Θεόφιλος Παγιάτης

Απάντηση