The Detailor: Ανακατασκεύασαν ένα σπίτι στην Τήνο σε ένα συγκλονιστικό εξοχικό

The-Detailor-Τήνος

Η interior designer Γαβριέλα Πανοπούλου και ο relation manager του Αnnabel’s Club στο Λονδίνο Θανάσης Στεφανίδης αποφάσισαν πριν από περίπου δύο χρόνια να μοιράσουν τον χρόνο τους μεταξύ Λονδίνου και Τήνου και να ανακατασκευάσουν μια ήδη υπάρχουσα κατοικία σε ένα συγκλονιστικό εξοχικό, που από τις φωτογραφίες της Mαρίας Ειρήνης Μοσχονά και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα design «διαμάντι».


«Ο πολύπλευρος χαρακτήρας της Τήνου μας μάγεψε και θέλαμε να το μοιραστούμε και με άλλους φίλους και ταξιδιώτες. Κάθε μέρα έχεις κάτι καινούργιο να ανακαλύψεις σε αυτό το όμορφο νησί, που ονομάζεται από τον Κορνήλιο “το χειροποίητο νησί”, αφού οι μαρμαράδες του νησιού έχουν μετατρέψει κάθε μικρή γωνιά σε αριστούργημα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο iefimerida. Πρόκειται για μια εξοχική κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων που ονομάζεται The Detailor – Tinos House και είναι εμπνευσμένη από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Τήνου, τα κλασικά στοιχεία και υλικά ενός τηνιακού σπιτιού και την ανεπιτήδευτη ομορφιά μιας ανεξερεύνητης πλευράς του κυκλαδίτικου νησιού.

«Η επιθυμία μας ήταν να σχεδιάσουμε έναν χώρο οικείο, που θα συνδυάζει τη χαλαρή καλοκαιρινή ζωή με οικογένεια και φίλους και παράλληλα θα μπορούμε να απολαμβάνουμε την ανεμπόδιστη θέα στο Αιγαίο. Να δημιουργήσουμε μια κατοικία που να συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση», συμπληρώνουν οι ίδιοι.

Το ισόγειο διαθέτει δύο υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και υπέροχη θέα στο Αιγαίο. Επιπλέον, περιλαμβάνει ένα ευρύχωρο καθιστικό και δύο κουζίνες.

the-detailor-ανακατασκεύασαν-ένα-σπίτι-στην-τήνο

Ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο της κατοικίας συναντάμε άλλα δύο υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και πανοραμική θέα στο Αιγαίο, μια μικρή κουζίνα, μια σκιερή βεράντα και ένα υπαίθριο υδρομασάζ για έξι άτομα.

«Στο εξωτερικό κέλυφος διατηρήσαμε πολλά στοιχεία και τις τηνιακές αναφορές όπως το βόλτο/κάμαρα, το μαρμάρινο υπέρθυρο, τις σπαστές πόρτες εισόδου και τις ξερολιθιές. Τα σπίτια στην Τήνο έχουν ένα προνόμιο να έχουν κρυφούς χώρους όπου αυτά ονομάζονται γκντούντο και χτιζόντουσαν έτσι για να αποφεύγουν να εφάπτεται το κτίριο στη γη. Αυτό το θεωρήσαμε πολύ ενδιαφέρον στοιχείο και αντί να το κρύψουμε αποφασίσαμε να το αναδείξουμε και να δημιουργήσουμε δύο εσωτερικά ανοίγματα στο σαλόνι όπου μπορείς να θαυμάσεις τον βράχο, ο οποίος φωτισμένος δίνει μια προοπτική και μια άλλη διάσταση».

the-detailor-ανακατασκεύασαν-ένα-σπίτι-στην-τήνο

Χαρακτηριστικό της κατοικίας στην Τήνο είναι η παλέτα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, όπως η τσιμεντοκονία, η πέτρα, το μάρμαρο και το ακατέργαστο ξύλο, αλλά και όλες οι χειροποίητες κατασκευές από τους τεχνίτες του νησιού.

«Η παλέτα των χρωμάτων έχει γήινες επιρροές χρώματα που αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη, που ταιριάζουν με την φύση και είναι εναρμονισμένα με τον τόπο. Η έμφαση δόθηκε στις τεχνοτροπίες και στις διαφορετικές υφές υλικών όπως οι χτυπημένοι με σφυρί μαρμαρένιοι νιπτήρες και σπατουλαριστή τσιμεντοκονία στα μπάνια. Οι διαφορετικές τεχνοτροπίες δίνουν μια κίνηση στον χώρο και δημιουργούν την αίσθηση του χειροποίητου και της νοσταλγίας» τονίζουν οι designers του εντυπωσιακού αυτού project.

the-detailor-ανακατασκεύασαν-ένα-σπίτι-στην-τήνο

Η απλή διακόσμηση σε κρεμ τόνους, η πέτρα στο εξωτερικό και τα ελαφριά επίπεδα της πέργκολας ενσωματώνονται υπέροχα στο κυκλαδίτικο τοπίο. Η αποτελεσματική διάταξή τους θέτει το ρυθμό της καθημερινής ζωής.

Το The Detailor – Tinos House εμπλουτίζεται από την υλικότητα και εμπνέεται από την καθημερινότητα.

Φωτογραφίες: Μαρία Ειρήνη Μοσχονά

Πηγή: iefimerida.gr

Απάντηση