The Business Booster: Καινοτομία στην καθαρή ενέργεια στην Ευρώπη

The Business Booster

Το The Business Booster, επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά και θα πραγματοποιηθεί στο RAI του Άμστερνταμ στις 25 & 26 Οκτωβρίου 2017.[su_spacer size=”10″]

Το The Business Booster αποτελεί τη μοναδική εκδήλωση η οποία συγκεντρώνει όλους τους φορείς που θα χαράξουν το μέλλον της βιώσιμης ενέργειας, σήμερα.

Το The Business Booster είναι μία μοναδική εκδήλωση στον χώρο της ενέργειας στην Ευρώπη. Συγκεντρώνει και φέρνει σε επαφή πάνω από 160 καινοτόμες startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καταξιωμένους οργανισμούς και εταιρείες που αναζητούν νέες καινοτόμες ιδέες και προϊόντα. Η φετινή εκδήλωση εστιάζει στην επιτάχυνση της μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας.

Σύμφωνα με τον DiegoPavia, CEO της InnoEnergy: «η επανάσταση της καθαρής ενέργειας στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει, αλλά δεν προχωράει αρκετά γρήγορα. Για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα. Είναι απαραίτητο να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της καινοτομίας στον τομέα της καθαρής ενέργειας και το TBB είναι η εκδήλωση που μας επιτρέπει να το επιτύχουμε».

«Πέρα από την συνάντηση περισσότερων οραματιστών από οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση στον τομέα της καθαρής ενέργειας, το TBB παρέχει στη βιομηχανία, στους επενδυτές και σε σημαντικούς φορείς του δημόσιου τομέα άμεση πρόσβαση σε επαναστατικές τεχνολογίες και νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Η εκδήλωση είναι ο τόπος συνάντησης και δημιουργίας συνεργασιών των καινοτόμων φορέων της καθαρής ενέργειας, με στόχο να κάνουν τη διαφορά το συντομότερο δυνατόν».

Η συμμετοχή στο TBB εξασφαλίζει την δυνατότητα παρακολούθησης πλήθους συνεδριών και workshop, καθώς επίσης και πρόσβαση στην κύρια έκθεση, προσφέροντας εξαιρετικές ευκαιρίες για δικτύωση και νέες συνεργασίες. Στο TBB του 2016 στην Βαρκελώνη, 690 συμμετέχοντες και 149 εκθέτες από 32 χώρες έλαβαν μέρος σε 720 λεπτά δικτύωσης και 420 λεπτά παρουσίασης ιδεών. Φέτος, για πρώτη φορά, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χώρο επιδείξεων, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν “live” τις καινοτομίες.

Η Elena Bou, Innovation Director της InnoEnergy, λέει: «Όταν ρωτήσαμε τη γνώμη των περσινών συμμετεχόντων, με μεγάλη μας χαρά ανακαλύψαμε πως το 98% θα πρότεινε την συμμετοχή στοTBB στις επαφές του. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι η αξία αυτής της πρωτοβουλίας ξεφεύγει από τα στενά όρια της εκδήλωσης.

Η υποστήριξη τωνstartups θα ήταν στείρα, αν δεν συνεχιζόταν και στα επόμενα στάδια ανάπτυξης της επιχείρησης. Για τον λόγο αυτό, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις καινοτομίες των συνεργατών μας σε όλο τον κύκλο ζωής τους, έως και την εμπορευματοποίηση τους. Η συνεχής στήριξη επιτυχημένων ιδεών μέσω επιχειρηματικών συμβουλών και καθοδήγηση, σε συνδυασμό με επενδύσεις αποδεικνύει ότι το TBB αποτελεί τον πραγματικό καταλύτη για αλλαγή στον κλάδο της βιώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη».

Η πρώτη φάση εγγραφών με προνομιακές τιμές (earlybird) θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 31 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε το tbb.innoenergy.com.

Η πρωτοβουλία The Business Booster από την InnoEnergy

The Business Booster – η εκδήλωση της InnoEnergy που συγκεντρώνει όλους τους φορείς που θα χαράξουν το μέλλον της βιώσιμης ενέργειας, σήμερα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Οκτωβρίου 2017 στο Άμστερνταμ και θα συγκεντρώσει περισσότερους από 160 καινοτόμες εταιρείες και startups μαζί με βασικά στελέχη της βιομηχανίας, επενδυτές και σημαντικούς φορείς χάραξης πολιτικής. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την επίτευξη συνεργασιών.

Το θέμα του TBB 2017 είναι «επιτάχυνση της καινοτομίας στον τομέα της καθαρής ενέργειας» – που είναι αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη προσπάθεια της Ευρώπης να επιτύχει τη μετάβαση σε ήπιες μορφές ενέργειας. Καμία άλλη εκδήλωση δεν βρίσκεται σε καλύτερη θέση για να πετύχει αυτό το σκοπό – τοTBB είναι ο καταλύτης της Ευρωπαϊκής καινοτομίας στον τομέα της καθαρής ενέργειας.

Η InnoEnergy

Η InnoEnergy είναι ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη.

Στηρίζουμε και επενδύουμε στην καινοτομία σε κάθε στάδιό της – από τις σχολικές τάξεις έως τον καταναλωτή. Με το δίκτυο συνεργατών μας φέρνουμε σε επαφή εφευρέτες και βιομηχανία, απόφοιτους και εργοδότες, ερευνητές και επιχειρηματίες, επιχειρήσεις και αγορές.

Εργαζόμαστε σε τρεις βασικούς τομείς της καινοτομίας:

  • Στην εκπαίδευση, για τη δημιουργία καταρτισμένου και φιλόδοξου εργατικού δυναμικού που κατανοεί τις απαιτήσεις τις βιωσιμότητας και τις ανάγκες της αγοράς.
  • Σε καινοτόμα προγράμματα που συνδέουν ιδέες, εφευρέτες και τη βιομηχανία για την δημιουργία εμπορικά ελκυστικών τεχνολογιών που προσφέρουν πραγματικά αποτελέσματα στους πελάτες.
  • Σε Υπηρεσίες Δημιουργίας Επιχειρήσεων για την υποστήριξη επιχειρηματιών και νεοσύστατων εταιριών που επεκτείνουν το ευρωπαϊκό οικοσύστημα ενέργειας με καινοτόμες προσφορές.
    Η σύμπτυξη αυτών των αρχών μεγιστοποιεί την επίδραση της καθεμίας, επιταχύνει την ανάπτυξη των έτοιμων λύσεων για την αγορά και δημιουργεί ένα γόνιμο περιβάλλον στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να προωθήσουμε τα καινοτόμα αποτελέσματα της δουλειάς μας.

Η InnoEnergy ιδρύθηκε το 2010 και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Η KiNNO Consultants Ltd.

Η εταιρεία KiNNO Ltd (kinno.eu), αποτελεί το HUBτης InnoEnergy στην Ελλάδα και την Κύπρο προωθώντας και υποστηρίζοντας τις δράσεις και τις υπηρεσίες της.

Η KiNNO είναι εταιρεία μεταφοράς τεχνολογίας και διαχείρισης γνώσης που εστιάζει στην Τεχνολογία, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα δρα ως ενδιάμεσος (intermediary) με σκοπό την προώθηση καινοτομιών στην αγορά. Η KiNNO επιπλέον προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών μεταφοράς τεχνολογίας και αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων στην αγορά τόσο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες όσο και σε οργανισμούς Έρευνας & Τεχνολογίας.

Πηγή: energypress.gr

Απάντηση