ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Συζητήσεις για Συνεργασίες στις ΗΠΑ – Ολοκληρώνεται η Κατασκευή του Αιολικού στη Νήσο Άγιος Γεώργιος

Τη διανομή μερίσματος ύψους 9 σεντς ανά μετοχή ενέκρινε νωρίτερα σήμερα η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.Επίσης, η διοίκηση της εταιρείας, κατά την ενημέρωση των μετόχων της, χαρακτήρισε τις προοπτικές του Ομίλου για το 2016 θετικές, καθώς ολοκληρώνεται η κατασκευή του αιολικού πάρκου ισχύος 73,2 MW, στη νήσο Άγιος Γεώργιος και αναμένονται, μέσα στο έτος, τα πρώτα έσοδα από αυτό. Παράλληλα, ωριμάζουν νέες επενδύσεις που θα περάσουν στο στάδιο της κατασκευής το επόμενο διάστημα. Μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα εκδόθηκαν τρεις νέες άδειες εγκατάστασης αιολικών 48MW, μια νέα άδεια παραγωγής 16,2 MW και τέσσερις νέες άδειες λειτουργίας 74,2 MW, ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία ανάπτυξης του πάρκου 150 MW στο Τέξας των ΗΠΑ.

«Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα συνεχίσει τη θετική αναπτυξιακή της πορεία, τόσο εντός Ελλάδας, όπου υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο και αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο, όσο και σε άλλες αγορές που θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια.Θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και στην αμερικανική και στην ευρωπαϊκή αγορά», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, Γ. Περιστέρης.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν σκέψεις, αλλά και συγκεκριμένες συζητήσεις για νέα έργα και συνεργασίες στις ΗΠΑ, όπου η αγορά και τα μεγέθη είναι σαφώς μεγαλύτερα, αν και οι αποδόσεις είναι συγκριτικά μικρότερες. Αναφορικά με την αποκοπή του μερίσματος, αυτή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, με δικαιούχους τουςεγγεγραμμένους την Τρίτη 31 Μαΐου, ενώη έναρξη καταβολής προσδιορίστηκε στις 6 Ιουνίου. Σημειώνεται, τέλος, ότι η Γενική Συνέλευση ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Απάντηση