ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στην αγορά για απόκτηση αιολικών

ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακή

Τις τελευταίες μέρες οργιάζουν οι φήμες πως η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κινείται για την εξαγορά εταιρείας ανάπτυξης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


Και για την ακρίβεια ακούστηκε το όνομα της RF Energy, της εταιρείας συμμετοχών που έχουν συστήσει από κοινού η οικογένεια Ρέστη και η FG Europe συμφερόντων Γιώργου Φειδάκη.

Πηγές προσκείμενες στην «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» επιβεβαιώνουν στη στήλη τις συνομιλίες με τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά όχι για την εξαγορά της ιδίας. Οι συζητήσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αφορούν στην απόκτηση αιολικού πάρκου.

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν πως η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή συνομιλεί και με άλλες εταιρείες στη χώρα, αναζητώντας ευκαιρίες για την εξαγορά σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια. Υπενθυμίζουν δε, το στόχο που έχει θέσει για ΑΠΕ συνολικής ισχύος 2GW.

Δεν αποκλείεται σύντομα να ακούσουμε νέα από τη μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου στις ΑΠΕ, αναφέρουν άλλες πηγές, μιας και όπως παρατηρούν, φουντώνει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις ενεργειακές εταιρείες για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου με αιολικά και φωτοβολταϊκά.

Πηγή: euro2day.gr

Απάντηση