Γιάννης Πατρίκος – TECHNOFORM BAUTEC ΕΛΛΑΣ: 15 χρόνια με το Γιάννη Πατρίκο στο τιμόνι

Πριν δύο περίπου δεκαετίες αναγνώρισε τη μεγάλη δυναμική του Ελληνικού κλάδου Αλουμινίου. Παράλληλα έκρινε αναγκαίο να βρίσκεται στην καρδιά της νοτιοανατολικής Ευρώπης από όπου θα μπορούσε να οργανώσει και να συντονίζει την αγορά της. Αυτοί οι δύο λόγοι στάθηκαν αρκετοί, για να φέρουν την Technoform στην Ελλάδα.

Ως έδρα επελέγη η πόλη της Θεσσαλονίκης, στην οποία φέτος η εταιρεία συμπληρώνει 15 έτη παρουσίας. Στο πρόσωπο του Γιάννη Πατρίκου, βρέθηκε ο άνθρωπος που μπορούσε να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά. Και έτσι άφησε πίσω του μια επιτυχημένη πορεία σε μία άλλη αγαπημένη του αγορά, αυτή της Πολωνίας, καλά γνωστή του άλλωστε και λόγω πρότερου επαγγελματικού βίου εκεί. Για τα άλλα διευθυντικά στελέχη του ομίλου Technoform από Ασία, Ευρώπη και μέχρι Αμερική είναι απλά ο Jannis που έχει για σχεδόν όλα τα θέματα απαντήσεις… Για τους ιδιοκτήτες και διευθύνοντες συμβούλους όμως, είναι ένας από τους αρχαιότερους και κορυφαίους συμβούλους στον Όμιλο. «Άνθρωποι του δικού σου ειδικού βάρους, δεν δικαιούνται να κατοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 χιλ. από τα κεντρικά μας, την γλιτώνεις όμως χάρη της τεχνολογίας που εκμηδενίζει τις αποστάσεις», χαριτολογεί ακόμη και σήμερα ο πρόεδρος της εταιρείας, όταν τυχαίνει να συναντιούνται με το Γιάννη.

Πώς βλέπει όμως ο κλάδος μας την Technoform γενικά, αλλά και ειδικότερα τα γνωστά προϊόντα της και τις καινοτομίες της;

Απλά και λακωνικά : «Εάν χρειαστείς κάτι, πάρε τον Πατρίκο………»

O κύριος Πατρίκος όμως όταν πρόσφατα ρωτήθηκε τι έχει να πει για τα 15 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, δεν κατάφερε να απαντήσει με 6 λέξεις, όπως έκαναν πελάτες και συνεργάτες του από τον κλάδο:

«Κάποιες φορές δεν είναι κακό να επαναλαμβάνεσαι! Ακόμη κι αν αυτό γίνεται για 15 χρόνια… Συνέπεια, Ειλικρίνεια, ΟΧΙ εκπτώσεις στην ποιότητα… ειδικά σε περιόδους κρίσης!»

Γιατί η Technoform Bautec κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά θερμοπλαστικών υλικών

Μία εταιρεία για μένα πρέπει να κατατάσσεται στην κορυφή, όχι μόνο λόγω του μεγέθους της και της ευρύτητας της γκάμας προϊόντων που διαθέτει. Πρέπει να προσφέρει λύσεις στον πελάτη και μάλιστα προτού καν τις σκεφτεί ο πελάτης. Με αυτή τη νοοτροπία δουλεύουμε όλοι στην TECHNOFORM και πιστεύω ότι τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά. Για περισσότερα από 30 έτη αναπτύσσουμε τις λύσεις εκείνες, που ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε εποχής, κάνουν τα συστήματα των πελατών μας να ξεχωρίζουν. Η πλειονότητα αυτών των λύσεων δεν είναι μόνο κατοχυρωμένες παγκοσμίως, αλλά και εξαιρετικά δύσκολο να αντιγραφούν επιτυχώς από τρίτους, δίνοντας έτσι επιπλέον προστιθέμενη αξία στα προϊόντα των πελατών μας.

Μετά από αυτό το καθοριστικό γεγονός, μπορούν να ακολουθήσουν οι αριθμοί…

Ο Όμιλος TECHNOFORM είναι ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές στον τομέα της διέλασης πλαστικών υλικών παγκοσμίως. Έχοντας παρουσία σε 4 ηπείρους απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους. Η διεθνής μας παρουσία με 8 μονάδες παραγωγής σε 4 ηπείρους, μας δίνει την ευελιξία γρήγορων παραδόσεων σε πλήρη συσχετισμό με τις παραγγελίες. Τα 22 γραφεία πωλήσεων και υποστήριξης πελατών ανά τον κόσμο, διασφαλίζουν την κάλυψη των αναγκών κατά τόπους. Με παραγωγή άνω των 300.000.000 μέτρων μονωτικών μπαρών πολυαμιδίου κάθε χρόνο, κατακτά η TECHNOFORM BAUTEC ηγετική θέση στην παγκόσμια αυτή αγορά.

Μέσα στον όμιλο TECHNOFORM την εξειδίκευση για την ανάπτυξη και παραγωγή μονωτικών μπαρών υψηλών ανοχών, καθώς και καστομαρισμένων λύσεων για πορτοπαράθυρα από αλουμίνιο και υαλοπετάσματα, φέρει μόνο η Technoform Bautec

Με τα προϊόντα μας, εξοικονομούνται περίπου 12 δισεκατομμύρια kWh ενέργειας ανά έτος και έτσι μειώνονται σημαντικά οι εκπομπές ρύπων CO2. Στα 10 σέντς ενεργειακού κόστους ανά kWh εξοικονομούνται παγκοσμίως € 1.200.000.000, χρήματα που μπορούν να διατεθούν για άλλα πιο χρήσιμα πράγματα.

Τυποποιημένα πολυαμίδια της Technoform Bautec

Τα τυποποιημένα πολυαμίδια της Technoform Bautec περιλαμβάνουν πάνω από 500 διαθέσιμες γεωμετρίες. Με τις μονωτικές μπάρες από το στάνταρ πρόγραμμά μας, μπορούν οι παραγωγοί συστημάτων αλουμινίου να υλοποιήσουν τις όποιες ιδέες τους. Όλα τα προϊόντα του καταλόγου μπορούν να παραχθούν εντός μίας εβδομάδας σε οποιαδήποτε ποσότητα και οποιοδήποτε μήκος και να είναι παραδοτέα, οπουδήποτε στον κόσμο.

Η συμμετοχή μας, στην αναβάθμιση και βελτιστοποίηση των δικών σας συστημάτων αλουμινίου.

Πέραν της δυνατότητας πολλαπλών συνδυασμών που παρέχει ο κατάλογος με τα 500 και πλέον διαφορετικά πολυαμίδια, ελεύθερα προς πώληση, υπάρχουν ακόμη πάμπολλες εξειδικευμένες λύσεις που έχουν αναπτυχθεί για αποκλειστική χρήση. Καθημερινά αναδύονται από δικές σας και δικές μας ιδέες, τα νέα προφίλ πολυαμιδίου για διαφορετικές εφαρμογές – χρησιμοποιήστε αυτήν την προσφορά!!

Στις περισσότερες των περιπτώσεων όταν ένα νέο σύστημα πρόκειται να παρουσιαστεί στην αγορά η άνεση χρόνου αποτελεί πολυτέλεια. Στα ελάχιστα αναγνωρισμένα εργαστήρια δοκιμών που υπάρχουν παγκοσμίως, ο χρόνος αναμονής για μία απαραίτητη μέτρηση μπορεί να είναι πολλοί μήνες. Εκεί παρεμβαίνουμε καταλυτικά με το δικό μας εργαστήριο δοκιμών:Διαπιστευμένο εργαστήριο δοκιμών

Το διαπιστευμένο εργαστήριό μας είναι αναγνωρισμένο σύμφωνα με το πρότυπο DIN EN ISO / IEC 17025:2005 για μία σειρά από απαραίτητες δοκιμές, που πρέπει να περάσει το προφίλ αλουμινίου.

Πιστοποιητικό Διαπίστευσης

Μερικές από τις λύσεις που ξεχωρίζουν:

H λύση πακέτο για συστήματα ιδιαίτερα υψηλής θερμομόνωσης

Το πρόβλημα Όσο μεγαλύτεροι οι θάλαμοι που δημιουργούνται στο προφίλ αλουμινίου, ανάμεσα στα πολυαμίδια, τόσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια θερμότητας από απαγωγή. Ζήτημα στιβαρότητας: Για να πετύχουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή Uf, απαιτείται το δυνατόν πλατύτερο πολυαμίδιο, πράγμα το οποίο ενδεχομένως να δημιουργήσει ζήτημα στη στιβαρότητα του προφίλ, εάν δεν παρεμβάλλεται κάτι ανάμεσα.

Η λύση

Ο κατακερματισμός του μεγάλου θαλάμου ανάμεσα στα πολυαμίδια, σε πολλούς μικρότερους μειώνει την απώλεια θερμότητας από απαγωγή. Επιπλέον, η κλασική θερμοδιακοπή ενισχύεται από μία συρταρωτή ψίχα, έτσι ώστε το όλο πακέτο να υφίσταται την απαραίτητη στατική υποστήριξη.

Το προϊόν

Η λύση-πακέτο από την Technoform Bautec: Το δαιδαλώδες πρόσθετο προφίλ (ψίχα) μειώνει την απαγωγή, έτσι ώστε με τον κατάλληλο σχεδιασμό του συστήματος, να επιτυγχάνονται ιδιαίτερα χαμηλές τιμές Uf. Επιπλέον, το σύστημα έχει τη σταθερότητα που απαιτείται, ειδικά κατά την Η/Β. Οικολογικό πολυαμίδιο από καστορέλαιο

Η Technoform Bautec και τα οικολογικά πολυαμίδια

Η ορθολογιστική χρήση των πόρων και των φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων αποκτά στις μέρες μας όλο και μεγαλύτερη σημασία. Αυτό βελτιώνει το κλιματικό αποτύπωμα των πρώτων υλών και δρα ως εκ τούτου θετικά στην οικολογική ισορροπία των παραγόμενων προϊόντων της Technoform Bautec.

Πολυαμίδια φυτικής προέλευσης διαθέσιμα από την Technoform Bautec

Πρώτη ύλη για τα πολυαμίδια φυτικής προέλευσης είναι το καστορέλαιο, το οποίο εξάγεται από τους σπόρους του φυτού κάστορα (Ricinus). Η Technoform Bautec έχει εκτελέσει δοκιμές στο IFT Rosenheim και διαθέτει πλέον δύο τύπους πολυαμιδίων φυτικής προέλευσης. Λόγω των καλών μηχανικών ιδιοτήτων τους και της αντοχής τους στην υψηλή θερμοκρασία διατίθενται οι τύποι πολυαμιδίων PA 410 και PA 610 ως πρώτη ύλη για μονωτικές μπάρες. Και τα δύο υλικά από μόνα τους αλλά και ενωμένα με αλουμίνιο δοκιμάστηκαν και πληρούν τις χημικές και μηχανικές απαιτήσεις του πρότυπου DIN EN14024. Για να εξασφαλιστεί μια καλή αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και να γίνεται καλύτερη διάκριση των οικολογικών υλικών, οι μονωτικές αυτές μπάρες είναι διαθέσιμες σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι.

Λύσεις με αφρό πολυαμιδίου για συστήματα πολύ υψηλών επιδόσεων

Αφρός από πολυαμίδιο

Η θερμομονωτική ποιότητα ενός συστήματος παραθύρων, πορτών ή υαλοπετάσματος μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με τη χρήση μονωτικού αφρού. Η πρόκληση είναι να βρεθεί το κατάλληλο υλικό με αφενός μεν χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, αφετέρου δε ικανό να αντέχει σε όλες τις συνήθεις διεργασίες (μεταφορά, αποθήκευση, οδόντηση/συρραφή, Η/Β, ανοδίωση), που υπόκεινται τα αλουμίνια μαζί με τα πολυαμίδιά μας PA 66 GF25. Η Technoform Bautec έχει αναπτύξει ένα νέο αφρό πολυαμιδίου κλειστών κυψελών που μπορεί να βάφεται μαζί με τα αλουμίνια. Ο αφρός αυτός έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να εφαρμοστεί στα συστήματα, χωρίς την προϋπόθεση επιπρόσθετων χειρισμών στις συνήθεις κατεργασίες των προφίλ από τους πελάτες μας, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα τις βέλτιστες τιμές θερμοπερατότητας. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση ώστε η υλοποίηση της συγκεκριμένης λύσης με τον αφρό πολυαμιδίου, να έχει τόσο στον τομέα της παραγωγής όσο και της ανακύκλωσης, τις λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Έτσι η συγκεκριμένη λύση προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω εξέλιξη των εκάστοτε συστημάτων.

«Η εξωστρέφεια ήταν κάτι που χαρακτήριζε την Ελληνική επιχειρηματικότητα από πολύ παλιά. Κάθε αγορά έχει όμως τις ιδιαιτερότητές της που εάν δεν τις γνωρίζει κανείς θα χρειαστεί να ξοδέψει επιπλέον πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Στη φάση αυτή καθιστούμε το διεθνές δίκτυο της TECHNOFORM, μέσω των θυγατρικών μας ανά τον κόσμο, προσβάσιμο σε όλους τους πελάτες μας, που προσπαθούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες. Η διατήρηση των σχέσεων με τους ανθρώπους κλειδιά σε κάθε χώρα του δικτύου που ενδεχομένως χρειαστούμε κάτι, αποτελεί για μένα προσωπική υπόθεση!»

Η εταιρεία συμμετείχε και συμμετέχει σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις…
Aluminium Windoor and Curtain Wall EXPO 2013
18 – 20 Mαρτίου 2013 Guangzhou (ΚΙΝΑ)
Aluminium Windoor and Curtain Wall EXPO 2013
www.windoorexpo.com
MosBuild Windows &Facades 2013
2 – 5 Aπριλίου 2013 Mόσχα (ΡΩΣΙΑ)
http://mosbuild.com/exhibitions/FENESTRATION/window-build
GlassBuildAmerica 2013
10 – 12 Σεπτεμβρίου, 2013 Aτλάντα (ΗΠΑ)
http://www.glassbuildamerica.com/
Batimat 2013
4 – 8 Nοεμβρίου 2013 Παρίσι (ΓΑΛΛΙΑ)
www.batimat.com
Fenestration China 2013
19 – 21 Nοεμβρίου 2013 Σανγκάϊ (ΚΙΝΑ)
www.fenestration.com.cn
Greenbuild 2013
20 – 22 Nοεμβρίου 2013
Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ)
www.greenbuildexpo.org

Και κλείνω με το τρίπτυχο κλειδί, που θα έχανε την ιδιαιτερότητά του εάν το μετέφραζα: IDEAS, INNOVATION, INSULATION

Απάντηση