Τάνια Τζίκα – Πρόεδρος ELVIAL: «Αξιοποίηση του momentum, με χρηματοοικονομική μας θωράκιση»

Η ελληνική βιομηχανία του αλουμινίου πρέπει να εκμεταλλευθεί το θετικό momentum του κατασκευαστικού κλάδου αλλά να μην αμελήσει παράλληλα να θωρακιστεί από χρηματοοικονομικής άποψης, όπως τόνισε η Πρόεδρος της ELVIAL, Τάνια Τζίκα, μιλώντας στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ (Λάρισα, 17-19/05).


Αρχικά, η κ. Τζίκα επεσήμανε: «Σήμερα, η Ελλάδα αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα της Ευρώπης, για την αναπτυξιακή της πορεία, την επενδυτική βαθμίδα που έχει ανακτήσει και τις επενδύσεις που δρομολογούνται στον κλάδο των κατασκευών».

«Μπροστά μας, λοιπόν», συνέχισε, «έχουμε άλλα τρία έως πέντε χρόνια που αυτή η πορεία φαίνεται πως θα συνεχιστεί. Έτσι, όλοι στον κλάδο του αλουμινίου πρέπει να αξιοποιήσουμε το θετικό αυτό momentum, αλλά, ταυτόχρονα, να αναλογιστούμε και την ευθύνη που φέρουμε. Οφείλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία κτιρίων και υποδομών που θα έχουν διάρκεια στον χρόνο και θα επιδεικνύουν σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Να μην ξεχνάμε το πρόσφατο παρελθόν. Η οικονομία κάνει κύκλους και η σημερινή συγκυρία δεν θα διαρκέσει για πάντα».

«Θωρακίστε την εταιρεία σας»

Κατόπιν, η Πρόεδρος της ELVIAL παρότρυνε τον κλάδο του αλουμινίου να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες: «Πρέπει, σήμερα κιόλας, να ετοιμαστούμε, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αντιμετώπιση του πελάτη μας και, ακόμη κι αν έχουμε πολλή δουλειά, να λειτουργούμε πάντοτε με την απαραίτητη σοβαρότητα και επαγγελματισμό.
Να διασφαλίσετε, σήμερα κιόλας, που έχετε δουλειά, τη χρηματοοικονομική θωράκιση της εταιρείας σας, ώστε να είστε έτοιμοι για όταν θα έλθουν δύσκολες στιγμές».

«Σταθεροί στους στόχους μας»

Στη συνέχεια, η κ. Τζίκα αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της ELVIAL τα τελευταία χρόνια: «Μέσα στην κρίση υλοποιήσαμε σημαντικές επενδύσεις (άνω των 120 εκατ.) στις σύγχρονες παραγωγικές μας εγκαταστάσεις. Με την ολοκλήρωση του τελευταίου επενδυτικού μας πλάνου, αυξήσαμε την παραγωγική μας δυναμικότητα κατά 35%.

Ταυτόχρονα, έχουμε δώσει πολύ μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων αρχιτεκτονικών συστημάτων που φέρουν και την πιστοποίηση EBD και επενδύσαμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας, ενισχύοντας τις ομάδες μας για να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες των συνεργατών μας και της αγοράς.

Με την ολοκλήρωση του ELVIAL Experience Center στην Αττική δίνουμε τη δυνατότητα στον συνεργάτη μας να αξιοποιήσει τους χώρους μας, για να ενημερώσει τον τελικό καταναλωτή ή τον αρχιτέκτονα και να διοργανώσουμε από κοινού εκπαιδευτικά σεμινάρια».

Καταλήγοντας, η κ. Τζίκα δήλωσε: «Μένουμε σταθεροί στους διαχρονικούς στρατηγικούς στόχους μας, που είναι η βιωσιμότητα, η αυτοματοποίηση και, κυρίως, ο άνθρωπος. Είμαστε εδώ, πιο έτοιμοι από ποτέ, για να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν».

Η ELVIAL ήταν διακεκριμένος χορηγός του 9ου Συνεδρίου της ΠΟΒΑΣ.

Απάντηση