Τα Spheres της Amazon εκ των έσω

Amazon
Print Friendly, PDF & Email

Τα πολυαναμενόμενα Spheres της Amazon είναι επιτέλους ανοιχτά στο κοινό.


Τα βολβώδη κτίρια είναι ένας χώρος εργασίας που προορίζεται για τους υπαλλήλους της Amazon.

Το κοινό μπορεί να τις θαυμάζει ως επί το πλείστων από το εξωτερικό, εκτός εάν είστε μέλος μιας ομάδας ξενάγησης των Spheres ή ανήκετε σε μια εκδρομή από κάποιο τοπικό σχολείο.

Η θολωτή δομή είναι μόνο λίγα βήματα μακριά από τον πύργο στον οποίο βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Amazon.

Είναι μέρος της αστικής πανεπιστημιούπολης της εταιρείας κοντά στο κέντρο του Σιάτλ που αποτελείται κατά κύριο λόγο από κτίρια όπου περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι εργάζονται.

Η δομή των τεσσάρων ιστορικών σφαιριδίων από το εξωτερικό μοιάζει με τρεις συνδεδεμένες σφαίρες από γυαλί που φυτεύονται στο έδαφος σε σχήμα κάμπιας.

Ο φωτισμός μιμείται μια θέση κοντά στον ισημερινό, με 12 ώρες σκιά και ήλιο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το εσωτερικό διατηρείται στους 72 βαθμούς με υγρασία 60%, για να μιμηθεί ένα οικοσύστημα τροπικού δάσους.

Το θερμοκήπιο της Amazon, φιλοξενεί σήμερα περισσότερα από 40.000 φυτά από 50 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Το κεντρικό του σημείο είναι μια συκιά 50 μέτρων (15,2 μέτρα).

Τα περισσότερα φυτά θα ανθίσουν και μερικά θα αποδώσουν καρπούς, αν και οι επισκέπτες πρέπει να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά από όλη τη ζωή των φυτών.

Περίπου το 90% των φυτών καλλιεργούντο σε ένα θερμοκήπιο έξω από την πόλη για χρόνια αναμένοντας να μεταφερθούν στο μόνιμο σπίτι τους τα Spheres.

Αν και καμουφλαρισμένο από τη φύση, ο κομψός και μινιμαλιστικός “εναλλακτικός χώρος εργασίας” σχεδιάστηκε επίσης για να σας κάνει να ξεχνάτε ότι είστε στη δουλειά σας, σε ένα startup περιβάλλον που φημολογείται ότι θα είναι υπερβολικά απαιτητικό.

“Η ιδέα είναι ότι συνδέουμε τον κόσμο με τη φύση, τους απομακρύνουμε από το φυσιολογικό γραφείο τους, έτσι ώστε να μην βλέπετε συνηθισμένα γραφεία εδώ”, δήλωσε ο Ron Gagliardo, κορυφαίος καλλιεργητής-κηπουρός της Amazon.

Ο χώρος των εταιρικών γραφείων, αν και αξίζει τον κόπο, έκανε ήδη τέτοιο αντίκτυπο που η εταιρεία έπρεπε να δημιουργήσει ένα σύστημα κράτησης θέσεων για να περιορίσει τη ροή της κυκλοφορίας προς το παρόν.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν μια κράτηση για να εισέλθουν αλλά οι θέσεις έχουν ήδη εξαντληθεί μέχρι τον Απρίλιο.

Το κτίριο έχει χωρητικότητα για περίπου 1.000 άτομα, αλλά είναι πιο άνετα με περίπου 800 κάθε φορά.

Μόλις φτάσουν στο εσωτερικό, οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν γωνίες με τραπέζια και καρέκλες που μπορούν να χρησιμεύσουν ως απλός χώρος συνάντησης.

Τα διαλείμματα για καφέ μπορούν να ληφθούν σε ένα καφέ και μια περιοχή “πικνίκ” που προσφέρει μια εσωτερική ανακούφιση από την αδυσώπητη περίοδο βροχών του Σιάτλ.

Οι επικριτές έχουν ονομάσει τα Spheres ένα έργο ματαιοδοξίας, που απεικονίζει την ενίοτε τεταμένη σχέση του Σιάτλ με τον μεγαλύτερο εργοδότη του.

Η παρουσία της εταιρείας άλλαξε την τοπική οικονομία και αύξησε το κόστος ζωής της – αλλά κανένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν αναφέρθηκε δημοσίως κατά τα εγκαίνια των Spheres.

Αντίθετα, ο Μπέζος έλαβε λαμπερό έπαινο από τον κυβερνήτη, τους δημάρχους και τους αξιωματούχους του νομού για τις πρόσφατες δεσμεύσεις του για την κρίση της έλλειψης στέγης στην πόλη καθώς και για προσωπική δωρεά 33 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα ίδρυμα υποτροφιών που βοηθά παράνομα τους μετανάστες νέους στη χώρα.

Πηγή: maxmag.gr

Απάντηση