Συνάντηση του Αν. ΥΠΕΞ με Φορείς και Επιχειρήσεις του Κλάδου των ΑΠΕ

Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων από τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Δημήτρης Μάρδας. Στους φορείς και τα επιχειρήσεις με τους οποίους συναντήθηκε ο ο υφ. Εξωτερικών περιλαμβάνονταν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας, η ΕΛΕΤΑΕΝ, το ΙΕΝΕ, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η WRE Hellas, η ITA Group, η EUROSOL Hellas και η ΣΙΛΣΙΟ.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για το πρόγραμμα δράσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, η παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου επενδύσεων σε αγορές στόχους όπως του Ιράν, του Ισραήλ και της Κένυας, καθώς και η διερεύνηση δυνατοτήτων στενότερης συνεργασίας με σκοπό την αύξηση των εξαγωγών μας σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω συνάντηση έπεται χρονικά της δημοσιοποίησης του προγραμματισμού δράσεων οικονομικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο του οποίου θα διοργανωθούν 9 επιχειρηματικές αποστολές σε χώρες του εξωτερικού έως το τέλος του 2016 και 22 επιχειρηματικές αποστολές έως το τέλος του 2017.

Απάντηση