Σύνδεσμος Σιδηρουργών Αλουμινοκατασκευών Ν. Ηρακλείου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» – 2ο Πανελλήνιο Προσυνέδριο

Με γνώση και άποψη για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το 2ο Πανελλήνιο Προσυνέδριο Κατασκευαστών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στην Κρήτη!


Προπομπός του Πανελλήνιου Συνεδρίου του Κλάδου που θα γίνει στην Λάρισα στις 17 – 19 Μαΐου 2024.

Σκοπός της συνάντησης να μεταδώσουν στους επαγγελματίες του Κλάδου των δομικών κατασκευών Αλουμινίου και Σιδήρου τον παλμό των εξελίξεων, το μέλλον και τις προοπτικές, όσο και να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο επάγγελμά τους και να αναπτύξουν ένα γόνιμο διάλογο.

Ο Κώστας Στριλιγκάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηρουργών Αλουμινοκατασκευαστών «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» καλωσόρισε τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στο Σωματείο, στην πορεία και τις δράσεις του. Κατόπιν κάλεσε στο βήμα τον Στέφανο Σενετάκη, Υφυπουργό Ανάπτυξης της Ελλάδος.

Στη διοργάνωση η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΠΟΒΑΣ και στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, έδωσαν το «παρών» επαγγελματίες από ολόκληρη την παραγωγική αλυσίδα του Κλάδου από τους όμορους Νομούς και όχι μόνον, Φορείς του Ηρακλείου, εκπρόσωποι σωματείων από όλη την Ελλάδα δίνοντας βήμα σε όλους τους συμμετέχοντες.

O Θεόφιλος Παγιάτης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου στην ομιλία του αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κατασκευαστές στην καθημερινότητά τους, τόσο στο υψηλό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεών, στο νέο τρόπο φορολόγησης, καθώς και στην εκπαίδευση – κατάρτιση και στη σύνδεση με την αγορά εργασίας, στην επικαιροποίηση του επαγγελματικού περιγράμματος που συμμετείχε η ΠΟΒΑΣ κ.ά.

Τόνισε τέλος ότι «ο κλάδος έχει σημαντικό έργο να επιτελέσει τα επόμενα χρόνια».
Αξιόλογοι ομιλητές ανέπτυξαν επίκαιρα θέματα.

Η παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας της αγοράς. Διεύρυνση πρακτικών ζητημάτων και Εμποδίων των Κατασκευαστών Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου από τον Αντώνη Αμανιό, Business Consultant, Architectural Aluminium Academy (ΑΑΑ).

Τα υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας, πρόληψη και προστασία στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές στα οποία αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπολιάς, Χημικός, Διευθυντής Πωλήσεων Χρωμάτων Πούδρας από την Neokem, οι τρεις προβληματισμοί και προκλήσεις για τον σύγχρονο Κατασκευαστή, τα οποία ανέλυσε ο Χρήστος Πολυλογίδης, Area Manager από την εταιρεία Aluminco, Συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Εξοικονόμησης Ενέργειας τα οποία τα παρουσίασε ο Χρήστος Παπαευθυμίου, Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΑΣ.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι επίσημοι προσκεκλημένοι: Αλέξης Καλοκαιρινός Δήμαρχος Ηρακείου, Μανόλης Αλιφιεράκης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Γεώργιος Χριστοδουλάκης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης, Νικόλαος Λειβαδιωτάκης Γενικός Γραμματέας της ΟΕΒΕΝΗ.

Ο Αθανάσιος Χατζής από την Βιομηχανία Διέλασης Αλουμινίου ΕΤΕΜ, η οποία ήταν και Μεγάλος Χορηγός της εκδήλωσης και ο Αντώνης Λαϊνάκης Υπεύθυνος Πωλήσεων της Europa στην Περιφέρεια Κρήτης.

Επίσης, χαιρετισμό ο απηύθυναν εκπρόσωποι Σωματείων, μέλη της ΠΟΒΑΣ.

Ο Δημήτρης Τσελεπής Πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Αλουμινίου- Σιδήρου (ΕΝΚΑΣ), ο Κίμων Μπαχατίρογλου Πρόεδρος Συλλόγου Μεταλλοτεχνουργών Ν. Λάρισας & Περιχώρων, ο Λευτέρης Πλαστάρας Β΄Αντιπρόεδρος ΠΟΒΑΣ από τον Σύνδεσμο Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας και ο Θωμάς Δημόπουλος Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΒΑΣ από το Σωματείο Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου – Σιδήρου και ο Χαράλαμπος Αντωνογιαννάκης πρώην Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ
Στήριξαν το 2ο Πανελλήνιο Προσυνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου οι εταιρείες:

Μεγάλοι χορηγοί: Etem, Βιομηχανία Διέλασης Αλουμινίου, Neokem, Χρώματα – Πούδρες Βαφής,
Χορηγός: Extraplastica – Extracolour, Ρολά, Γκαραζόπορτες, Βαφές Μετάλλων.

Την Oργανωτική Υποστήριξη είχε αναλάβει η εταιρεία Profilmedia.

Απάντηση