Συλλογή Futura 2022-2025 AkzoNobel

Futura 2022-2025 AkzoNobel

Υπερανθεκτικά χρώματα πούδρας για τα αρχιτεκτονικά μεταλλικά στοιχεία.


Η ανανεωμένη συλλογή χρωμάτων πούδρας Futura Collection αποτυπώνει τις νέες τάσεις στην αισθητική του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για την τετραετία 2022-2025. Αναλύεται σε τρείς νέες παλέτες πουδρών βαφής – Merging Worlds, Healing Nature, και Soft Abstraction – που παραπέμπουν στην φυσική ομορφιά που μας περιβάλλει και προορίζονται για την βαφή κάθε αρχιτεκτονικού μεταλλικού στοιχείου από αλουμίνιο ή χάλυβα: παράθυρα και πόρτες, προσόψεις και πετάσματα, σκιάδια και περσίδες, κιγκλιδώματα και αυλόγυρους, κατασκευές εσωτερικού χώρου, κ.α.

Είναι σχεδιασμένη από την ομάδα ειδικών της AkzoNobel στο Global Aesthetics Centre, την καρδιά της τεχνογνωσίας μας στην ανάλυση τάσεων και αισθητικής. Συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους διεθνείς ειδικούς σχεδιασμού για να μοιραστούμε κοινωνικές, πολιτιστικές και σχεδιαστικές ιδέες – ιδέες που στη συνέχεια μεταφράζουμε στη συλλογή Futura 2022 – 2025.

Merging Worlds

Merging Worlds

Ο σχεδιασμός των παγκόσμιων κτιρίων του μέλλοντος περιλαμβάνει και αντανακλά την ομορφιά και την κληρονομιά του παρελθόντος. Πυκνές, ζεστές ματ μεταλλικές χάλκινες αποχρώσεις, σε πλούσιους τόνους με διακριτικές βυσσινί, κόκκινες και καφέ πινελιές, αποδίδουν τα εφέ φυσικών δοκιμών υλικών όπως τούβλα, τερακότα & κεραμικά, ξύλο, μπρούτζο και χάλυβα. Τα λεία και sablé μεταλλικά φινιρίσματα ενισχύουν ένα τολμηρό αισθητικό αποτέλεσμα, αποτυπώνοντας το στυλ του παρελθόντος με ένα νεύμα στο μέλλον.

Healing Nature

Healing Nature

Εστιάζοντας στην αίσθηση της υγείας και της ευεξίας, οι αποχρώσεις της παλέτας Healing Nature μας επανασυνδέουν με την φύση, την ηρεμία και ισορροπία. Φυσικοί γήινοι τόνοι, σε νέα πράσινα, ζεστά γκρί και οργανικά ανθρακί, εμπλουτισμένα με εκλεπτυσμένα μεταλλικά πιγμέντα, προσδίδουν στα αρχιτεκτονικά μεταλλικά στοιχεία την δυνατότητα εναρμόνισης σε κάθε φυσικό περιβάλλον.

Soft Abstraction

Soft Abstraction

Με γνώμονα τη δύναμη της περισυλλογής, τα χρώματα πούδρας της παλέτας Soft Abstraction, καλύπτουν τη νέα γκάμα απαλών τόνων και εκλεκτών μεταλλικών εφέ. Χρωματισμένα υπόλευκα και ελαφρά, ουδέτερα ασημί, τόνοι ώχρας, γκρί-μπλε και πετρόλ, προσδίδουν στοιχεία ζωντάνιας και φωτεινότητας, ενισχύοντας μια πιο πολύχρωμη αίσθηση κοινότητας και σκοπού.

Η παράταση της ωφέλιμης ζωής ενός κτιρίου καθορίζεται από την ανθεκτικότητα των χρώματων πούδρας των μεταλλικών στοιχείων του έναντι της UV ακτινοβολίας και της υγρασίας. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε τη νέα συλλογή με πούδρες που παράγονται με την αξεπέραστη τεχνολογία Interpon D2525, με αποδεδειγμένες επιδόσεις αντοχής σε κτίρια σε όλον τον κόσμο για 30 χρόνια. Παρέχουν σταθερότητα απόχρωσης και γυαλάδας έναντι των καιρικών φαινομένων, είναι πιστοποιημένα κατά Qualicoat Class 2, AAMA2604 και GSB Master και συνοδεύονται από Εγγυήσεις Χρώματος 25 ετών. Τα χρώματα Futura δίνουν τη δυνατότητα στα κτίρια να στέκονται ψηλά ως σύμβολα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντός μας.

Οι πούδρες Futura 2022-2025 φέρουν Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD), που επιβεβαιώνει ότι οι πρώτες ύλες, η παραγωγή και η μεταφορά τους έχουν αξιολογηθεί από ανεξάρτητο τρίτο φορέα για την επιβεβαίωση των διαπιστευτηρίων βιωσιμότητας τους. Είναι όλα μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσης βιωσιμότητας από την Interpon και την AkzoNobel που αποκαλούμε: Άνθρωποι. Πλανήτης. Χρώμα. Και αποδεικνύει πώς η συλλογή Interpon Futura δεν βοηθά απλώς να φανταστούμε το μέλλον, αλλά και να το προστατεύσουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες, χρωματολόγιο και δείγματα χρωμάτων επικοινωνήστε μαζί μας στο powder@akzonobel.com / 2108160160

Απάντηση