Στιγμές χαλάρωσης στο κιόσκι που θυμίζει κουκουνάρι

κιόσκι

Το φυσικό περιβάλλον ενέπνευσε τους Τσέχους αρχιτέκτονες να φτιάξουν ένα δημόσιο κιόσκι σε σχήμα κουκουναριού.


Όταν κάνεις μια απλή καθημερινή βόλτα, δεν παρατηρείς τόσο καλά γύρω σου όλα όσα σε περιβάλλουν.

Χιλιάδες ψηλά κτίρια, εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές και σύγχρονες δημιουργίες προκαλούν ένα συνονθύλευμα ερωτημάτων σχετικά με το ποια τελικά είναι η πηγή έμπνευσης ενός αρχιτέκτονα για να φτιάξει ένα έργο.

Οι απαντήσεις είναι χιλιάδες και διαφορετικές για τον καθένα, για τους Τσέχους Atelier SAD και Mmcite1, η δύναμη της φύσης κατάφερε να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Ένα μεγάλο κιόσκι σε σχήμα κουκουναριού αποφάσισαν να φτιάξουν και να το ονομάσουν αντίστοιχα «Pinecone».

Η κατασκευή που θυμίζει κουκουνάρι αποτελεί ένα σημείο σκίασης και είναι τοποθετημένο σε δημόσιους χώρους.

Η κατασκευή του περιλαμβάνει 109 αδιάβροχα κόντρα πλακέ, οι εγκοπές των οποίων επιτρέπουν το φυσικό εξαερισμό του χώρου.

Η διασκέδαση και η χαλάρωση είναι ο στόχος της κατασκευής, η οποία θα αξιοποιηθεί ως παιδική χαρά και υπαίθρια αίθουσα διδασκαλίας.

Ακόμη εκείνοι που αγαπούν να βρίσκονται στη φύση και λατρεύουν την κατασκήνωση έχουν τη δυνατότητα να ανάψουν μια φωτιά και να την απολαύσουν μέσα στο εξωτικό στέγαστρο κουκουναριού.

Μια ιδιαίτερα φιλική και ανθεκτική κατασκευή που αντέχει στις καιρικές συνθήκες θα γίνει ένα από πιο αγαπημένα και διασκεδαστικά έργα των τελευταίων ετών για όλους εκείνους που αγαπούν τα παιχνίδια και τη χαλάρωση δίπλα στη φύση.

Πηγή: in.gr

Απάντηση