Στη Δανία δημιουργούν με τούβλα!

Η Δανία έχει μία απαράμιλλη ομορφιά και μία αρχιτεκτονική βγαλμένη από άλλη εποχή. Ακόμα και οι σύγχρονοι δημιουργοί κτιρίων ξέρουν να σέβονται την αρχιτεκτονική της και δημιουργούν κομψοτεχνήματα όπως το Fjordenhus.

O Olafur Eliasson είναι ένας Ισλανδο-Δανός καλλιτέχνης γνωστός για τα γλυπτά και έργα τέχνης του που χρησιμοποιούν φυσικά στοιχεία όπως το φως, το νερό και η θερμοκρασία του αέρα για να ενισχύσουν την εμπειρία του θεατή.

Έχει εκπροσώπησει τη Δανία στην 50η Μπιενάλε της Βενετίας το 2003 και στη συνέχεια εγκατέστησε το καιρικό του project στην αίθουσα στροβίλων του Tate Modern στο Λονδίνο.

O Eliasson ολοκλήρωσε το πρώτο του κτίριο με την αρχιτεκτονική του ομάδα στο Studio Olafur Eliasson. Βρίσκεται μεταξύ του Vejle Fjord και του κέντρου της πόλης Vejle, ενώ η αρχιτεκτονική του ανταποκρίνεται στο φυσικό και βιομηχανικό περιβάλλον που το περιβάλλει.

Το νεόδμητο και εντυπωσιακό αυτό κτίριο σχηματίζεται από τέσσερις μεγάλους κυλίνδρους, παρόμοιους με ψηλές καμινάδες, ενώ η λεπτομερής και ακανόνιστη τοποθέτηση τουβλών σε συγχρονισμένα σχέδια δίνει μία εντύπωση φυσικού περιβάλλοντος.

Είναι χτισμένο πάνω στο νερό και το διαπερνάει μια μικρή, επίπεδη γέφυρα που οδηγεί απέναντι σε μια καλλιτεχνική έκταση γης που χτίστηκε πριν από 100 χρόνια. Το Fjordenhus αποτελεί βασικό τμήμα ανάπτυξης της περιοχής, η οποία φιλοξενεί τη βιομηχανία και μια ομάδα νέων κατοικήσιμων κτιρίων που βλέπουν στο λιμάνι.

Πηγή: in.gr

Απάντηση