Στάδιο στην Κίνα ανοίγει τα «πέταλά» του για να υποδεχτεί αθλητικά γεγονότα

στάδιο

Το στάδιο στην πόλη Χανγκτσόου της Κίνας, η εταιρεία αρχιτεκτονικής NBBJ έθεσε ως προτεραιότητα τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και την εύκολη πρόσβαση του κοινού σε αυτό.


Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο πρότζεκτ της NBBJ περιλαμβάνει δύο στάδια, τα οποία βρίσκονται σε μία από τις πλέον εύπορες πόλεις της Κίνας, που γνωρίζει τεράστια άνοδο την τελευταία δεκαετία. Στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργήσει ένα στάδιο που να βασίζεται στην έννοια της αποτελεσματικότητας (efficiency) και της ανθρώπινης εμπειρίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η NBBJ φρόντισε ώστε οι φανς να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στον παλμό του αγώνα.

Για την κατασκευή του εντυπωσιακού ντιζάιν του σταδίου, που εξωτερικά θυμίζει πέταλα ινδικού λωτού, χρησιμοποιήθηκε πολύ λιγότερο ατσάλι, συγκεκριμένα κατά 2/3 λιγότερο, συγκριτικά με το εθνικό στάδιο του Πεκίνου, γνωστό και ως «The bird’s nest».

στάδιο-Κίνας

Το sports center είναι ολυμπιακού μεγέθους, πράγμα που σημαίνει ότι περιλαμβάνει ένα μεγάλο στάδιο χωρητικότητας 80.000 θέσεων και ένα μικρότερο γήπεδο τένις 10.000 θέσεων, αλλά με ανάλογη αισθητική και ντιζάιν.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η NBBJ φρόντισε ώστε οι φαν να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στον παλμό του αγώνα, ενώ ταυτόχρονα χάρη στους μεγάλους ανοιχτούς χώρους οι οπαδοί θα μπορούν να χαζεύουν τη θέα του ποταμού Qiantang.

στάδιο-Κίνας

*Με πληροφορίες από design boom

Πηγή: lifo.gr

Απάντηση