Στα χιόνια θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο

αιολικό-πάρκο

Το μεγαλύτερο χερσαίο αιολικό πάρκο της Ευρώπης, το οποίο θα ονομάζεται Nysater, ετοιμάζεται να κατασκευάσει στη Σουηδία η γερμανική «Ε.ON Climate and Renewables».

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση δήλωσε ότι αποφάσισε να επενδύσει στο έργο των 475 μεγαβάτ στην Σουηδία. Η εγκατάσταση θα κατασκευαστεί σε κοινοπραξία με την Credit Suisse Energy Infrastructure Partners (CSEIP).

Όπως προβλέπει η συμφωνία, η CSEIP αναλαμβάνει το 80% της χρηματοδότησης με την γερμανική εταιρεία κοινής ωφελείας να επιμερίζεται την κατασκευή και τη λειτουργία του σταθμού.

Η EO.N θα διατηρήσει στην κυριότητα της το 20% ενώ η συνολική επένδυση ανέρχεται περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι μέρος της στρατηγικής μας να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας στον τομέα της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη», δήλωσε η Anja-Isabel Dotzenrath, διευθύνουσα σύμβουλος της E.ON Climate and Renewables.

«Το Nysater αποτελεί μια σημαντική επέκταση του χαρτοφυλακίου μας στη Σκανδιναβία».

Η E.ON δήλωσε ότι το νέο της έργο βρίσκεται στη συνοικία Vasternorrland της Σουηδίας, μια περιοχή την οποία η εταιρεία θεωρεί ότι χαρακτηρίζεται από «εξαιρετικές συνθήκες ανέμου».

Η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος και αναμένεται ότι η εγκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2021 ενώ θα χρησιμοποιηθούν 114 τουρμπίνες από τη γερμανική κατασκευαστική, Nordex.

Σημειώνεται ότι η Ευρώπη πρόσθεσε 4,5 γιγαβάτ αιολικής ενέργειας κατά το α’ εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με την WindEurope.

Πηγή: b2green.gr

Απάντηση