Σωματείο Νομού Ηρακλείου: Οδηγίες για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις απαγορεύσεις

Ηρακλείου

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Σιδηρουργών και Αλουμινοκατασκευαστών του Ν. Ηρακλείου «Ο Ήφαιστος», με αίσθημα ευθύνης για τα μέλη του, για τους επαγγελματίες, για τους καταναλωτές και τους αποδέκτες των τεχνικών υπηρεσιών, λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις πρόσφατες εξελίξεις και απαγορεύσεις, σχετικά με την προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορονοϊού (COVID-19).


Η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών με ρητές εξαιρέσεις σε αυστηρά περιορισμένες δραστηριότητες σπάει την αλυσίδα της διασποράς και μας κρατάει υγιείς άλλων χωρών, είναι αναγκαίο να γίνει τώρα. Ο Σύνδεσμος Σιδηργών και Αλουμινοκατασκευαστών Νομού Ηρακλείου «Ο Ήφαιστος» παροτρύνει τους συναδέλφους, μέλη του συνδέσμου μας και μη, αλλά και κάθε πολίτη να τηρούν όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, καθώς και απαγόρευση στο χώρο εργασίας και μη.

Από 23/3 πρέπει να έχετε μαζί σας συμπληρωμένη τη βεβαίωση εργοδότη (forma.gov.gr – Βεβαίωση τύπου Α) όσον αφορά τις μετακινήσεις από και προς την εργασία σας. Η φόρμα αυτή, στην περίπτωση των κατασκευαστών αλλά και των αυτοαπασχολούμενων γενικά, συμπληρώνεται και από τον ίδιο τον εργοδότη αλλά και από τους ίδιους τους εργαζόμενους του.

Παρακαλούμε πολύ οπλιστείτε με δύναμη και υπομονή, τηρείται τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, εφοδιάστε το προσωπικό σας με μάσκα, γάντια και απολυμαντικά.

Φροντίστε να τηρείται η απαραίτητη απόσταση μεταξύ σας (2 μέτρα) στους χώρους εργασίας που βρίσκεστε και επιβαίνετε μόνο 2 άτομα ανά όχημα. Πριν την είσοδο και μετά την έξοδο σας από τον χώρο εργασίας (εργοστάσιο, εργοτάξιο, ξενοδοχείο, οικείες) να θυμάστε να απολυμαίνετε τα χέρια σας.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το συνωστισμό των συνεργείων σε οικοδομές ή εργοτάξια. Δεν είναι θέμα προστίμων η εφαρμογή των μέτρων αυτών, είναι θέμα της προσωπικής σας υγείας και των δικών σας ανθρώπων.

Καλή Δύναμη!

Για τον Σύνδεσμο,
Ο Πρόεδρος,
Στριλιγκάς Κων/νος

Ο Γεν. Γραμματέας,
Γιαννακάκης Στυλιανός

Απάντηση