Σκρέκας: Αιολικά και προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να προχωρήσουν μαζί

περιβάλλοντος

Την ανάγκη αξιοποίησης του αιολικού δυναμικού της χώρας σε συνδυασμό και αρμονία με τους κανόνες προστασίας του Περιβάλλοντος και ειδικότερα των περιοχών Natura υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.


Η απάντηση του Υπουργού αφορούσε σε ερώτηση του βουλευτή του Μέρα25 κ. Κρίτωνα Αρσένη με θέμα: «Εύβοια: 8 νέα αιολικά πάρκα σε προστατευόμενες περιοχές. χωρίς τέλος η εκτροπή από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, παρά τις καταδίκες».

Ειδικότερα, τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει σημαντική ανάπτυξη στον κλάδο με την προώθηση νέων επενδυτικών σχεδίων, ευθυγραμμιζόμενη με την γενικότερη τάση που θέλει την αιολική ενέργεια πρώτη πηγή ηλεκτροπαραγωγής το 2040 και έπειτα.

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να υπογραμμίσει ότι η αδειοδότηση των έργων δεν γίνεται «εν κρυπτώ» αλλά ακολουθεί και συμμορφώνεται με τους περιβαλλοντικούς κανόνες και τις σχετικές προβλέψεις της νομοθεσίας.

Τόνισε, δε, πως μια σειρά ζητήματα θα διευθετηθούν σε ακόμη καλύτερη βάση με την υιοθέτηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης.

Πηγή: michanikos-online.gr

Απάντηση