Σκουρλέτης: Τον Ιούνιο το «εξοικονομώ», εντός Μαΐου ο ΑΔΜΗΕ μέσα στο έτος η ανάκαμψη

Την εκτίμηση ότι εντός του 2016 θα γίνουν ορατά τα σημάδια της ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup ξεκαθαρίζουν το τοπίο και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα παρουσιάζει επενδυτικές ευκαιρίες. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ψηφίζονται άμεσα δυο νομοσχέδια εκ των οποίων το ένα αφορά στην παραμονή του 51% του ΑΔΜΗΕ στο Δημόσιο, τοποθετώντας χρονικά τα νομοσχέδιοα μέσα στο Μάιο. Επίσης σημείωσε πως η’εναρξη του νέου “εξοικονόμηση κατ’ οίκον” αναμένεται μέσα στον Ιούνιο του 2016.

Αναφορικά με τις Σκουριές τόνισε ότι δεν υπήρξε απόφαση να κλείσουν.

Αναλυτικά, σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον», είπε πως «το πρόγραμμα αυτό, πολύ πιο ενισχυμένο, θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε και να το βάλουμε μπρος μετά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους».

Σχετικά με το προηγούμενο πρόγραμμα, σημείωσε πως «αν και κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένο, βεβαίως είχε γίνει και μια ψιλοεξαπάτηση του κόσμου διότι ενώ τα χρήματα είχαν τελειώσει -σημειωτέον το πρόγραμμα χρηματοδοτείτο από το προηγούμενο ΕΣΠΑ- υπήρξαν 40.000 άνθρωποι οι οποίοι έκαναν αιτήσεις, ενώ γνώριζαν οι τότε διοικούντες ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν». Απαντώντας για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα μέχρι σήμερα, είπε «διότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις προϋποθέσεις για να επανεκκινήσει αυτό το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να χρηματοδοτηθεί. Ενώ δηλαδή υπάρχουν τα λεφτά, έπρεπε να είχε γίνει μια αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ, δηλαδή ο κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων. Αυτό δεν είχε γίνει και είναι αιρεσιμότητα για να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ. Αυτό μας έχει καθυστερήσει, ωστόσο ολοκληρώνεται».

Απάντηση