Σκηνή με φωτοβολταϊκά δίνει ρεύμα όπου κι αν πας!

Σκηνή με φωτοβολταϊκά
Πήγαινε διακοπές και άσε τον ήλιο να σε διευκολύνει όσο εσύ είσαι ξάπλα στον ήλιο. Σκηνή με φωτοβολταϊκά, ηλιακός φορτιστής κινητού και πολλά άλλα ηλιακά gadgets που θα σου λύσουν τα χέρια!

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει την πόρτα της χώρας μας, όμως το σίγουρο είναι ότι και αυτή τη φορά θα εφεύρουμε κάποιους τρόπους, ώστε να περάσουμε έστω και λίγες ημέρες ξέγνοιαστων διακοπών.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εναλλακτικός τουρισμός (με τροχόσπιτο, σκηνή και κα.), φαντάζει ως η καλύτερη και η πιο οικονομική επιλογή.

Τα φωτοβολταϊκά θα σου λύσουν τα χέρια στο camping

Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να δώσουν «έξυπνες» λύσεις για κάθε πρόβλημα. Έτσι και στην περίπτωση του ελεύθερου κάμπινγκ (με σκηνή ή τροχόσπιτο), μπορούμε να καλύψουμε ένα πλήθος αναγκών, μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα που προορίζονται για χρήση σε τροχόσπιτα ή σκηνές. Ανάλογα με το budget που διαθέτετε προκύπτει και το πλήθος των αναγκών που θα καλύπτετε από την ηλιακή ενέργεια.

Για παράδειγμα, εάν επιθυμείτε να έχετε σε λειτουργία ένα λαμπτήρα, ένα πολύ μικρό ψυγείο και ένα φορτιστή για το κινητό σας τηλέφωνο, το κόστος του συστήματος μπορεί να διαμορφωθεί αρκετά κάτω από τα 800 ευρώ.

Αν πάλι οι ανάγκες σας είναι ιδιαίτερα αυξημένες (για ένα τροχόσπιτο με μεσαίο ψυγείο, τηλεόραση κτλ.), τότε το κόστος που θα απαιτηθεί για να χρησιμοποιήσετε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 ευρώ.

Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι, ένα τυπικό αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, τέτοιου είδους, παράγει ρεύμα 12V και άρα εξυπηρετεί και τις αντίστοιχες συσκευές.

Για αυτό το λόγο, αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε συσκευές 230V, θα πρέπει να εφοδιαστείτε και με έναν μετατροπέα τάσεως (inverter), ώστε να μπορούν να λειτουργούν με τις μπαταρίες όπου αποθηκεύεται η ενέργεια.

Υπάρχει ηλιακή σκηνή με φωτοβολταϊκές ίνες που σου δίνει ρεύμα όταν χρειαστείς!

Η ηλιακή σκηνή της αγγλικής εταιρείας Orange διαθέτει ειδικές φωτοβολταϊκές ίνες και συλλέγει ηλιακή ενέργεια την οποία και αποθηκεύει για να χρησιμοποιηθεί αργότερα, όποτε σου χρειαστεί.

Η μεγαλύτερη σε μέγεθος εκδοχή της (6×6 μέτρα), μπορεί να τροφοδοτήσει λάμπες, φορητούς υπολογιστές, ανεμιστήρες ακόμα και ψυγεία. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει χαρακτηριστεί ως η σκηνή του μέλλοντος. Η μικρή εκδοχή της ξεκινά από τα 200 ευρώ.

Δες εδώ ηλιακά gadgets που δουλεύουν όσο εσύ είσαι ξάπλα στην παραλία

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος ηλιακών gadgets που αποδεικνύονται αρκετά χρήσιμα στην καθημερινότητά μας και ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Φυσικά, η χρήση τους δεν προορίζεται μόνο για εκείνους που θα επιλέξουν τη λύση του camping, αλλά αφορά και εκείνους που επιδιώκουν να περνούν ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς σε κάποια παραλία, αφού η βασική τους λειτουργία βασίζεται εξ ολοκλήρου στη συλλογή ηλιακής ενέργειας.

  • Hλιακός φορτιστής μπαταριών.
  • Ηλιακό απωθητικό κουνουπιών που λειτουργεί με υπέρηχους.
  • Φωτοβολταϊκή κάµερα

Ένα πολύ ενδιαφέρον «ηλιακό» gadget αποτελεί η φωτοβολταϊκή κάμερα, η οποία σας απαλλάσσει από το άγχος των μπαταριών και σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε αρκετές ώρες βίντεο ή μεγάλο αριθμό φωτογραφιών.

  • Ηλιακός προβολέας εξωτερικού χώρου
  • Ηλιακός φορτιστής κινητού

Απαλλαχθείτε από το άγχος που δημιουργεί η αποφόρτιση της μπαταρίας του κινητού, μέσω των ηλιακών φορτιστών. Η συγκεκριμένη συσκευή σας δίνει τη δυνατότητα να φορτίσετε το κινητό σας, μέσω της ενέργειας που δίνει ο ήλιος.

  • Hλιακός ανεµιστήρας

Στερεώστε τον ηλιακό ανεμιστήρα στο σημείο που σας βολεύει και απολαύστε τις ανάσες δροσιάς που χρειάζεστε. Το μόνο που απαιτείται για την λειτουργία του είναι η μετωπική τοποθέτηση της φωτοβολταϊκής πλάκας προς την κατεύθυνση του ηλίου.

  • Ηλιακό φανάρι

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ηλιακά επαναφορτιζόμενα φανάρια για εξωτερική ή για εσωτερική χρήση, με την αυτονομία τους να κινείται στις 3 με 4 ώρες. Επίσης, ορισμένα από αυτά διαθέτουν και ενσωματωμένο ραδιόφωνο.

  • Ηλιακός φακός

Ο ηλιακός φακός σας απαλλάσσει από τις μπαταρίες και το μόνο που χρειάζεται είναι η έκθεση του στον ήλιο για μερικές ώρες.

  • Solar Camp Shower

Η παροχή ζεστού νερού δεν είναι προνόμιο που μπορούμε να απολαύσουμε μόνο σε ένα ξενοδοχείο ή σε οργανωμένο camping. Το συγκεκριμένο προϊόν σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ζεστό νερό ακόμη και αν βρίσκεστε σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε το δοχείο με νερό και το αφήσετε στον ήλιο. Λόγω του μαύρου χρώματός του, η θερμοκρασία του νερού θα ανέβει κατακόρυφα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Πόσο θα σου κοστίσουν όλα αυτά;

Φυσικά, μπορεί σε αυτό το σημείο να αναρωτιέστε αν το κόστος αγοράς εξοπλισμού στις παραπάνω περιπτώσεις (είτε με τροχόσπιτο είτε με σκηνή) είναι τόσο μικρό, ώστε να μας συμφέρει.

Ωστόσο, μετά από μια έρευνα που πραγματοποιήσαμε προκύπτει ότι, όντως το κόστος είναι αρκετά μικρό, με δεδομένο ότι θα εξοικονομείτε χρήματα κάθε χρόνο.

Πηγή: 4green.gr

Απάντηση