ΣΕΜΑΣ: Τελειωτικό χτύπημα στην επιχειρηματικότητα το νέο μπαράζ φόρων

Σε απόγνωση οδηγεί το σύνολο της κοινωνίας αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου οι συνεχές αυξήσεις των έμμεσων και άμεσων φόρων.
Όπως σημειώνετε, τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο αλλά και η συνέχιση αυτής της πολιτικής, δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στις ΜΜΕ οι οποίες ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί, αφού καθημερινά δίνουν μάχη για να κρατηθούν ζωντανές.
Για άλλη μια φορά η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη από τα μέτρα που είχαν διαρρεύσει αφού οι επιβαρύνσεις δεν σχετίζονται μόνο στους έμμεσους φόρους. αλλά επεκτείνονται και στα ακίνητα με νέες δραματικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ (ένα φόρο που ήρθε για να μείνει τελικά). Είναι σίγουρο ότι ο κλάδος του αλουμινίου & Σιδήρου αλλά γενικότερα οι ΜΜΕ θα περάσουν μια ακόμη δύσκολη χρονιά.
Όπως απέδειξε η εμπειρία χρόνων – η αύξηση των φόρων δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για τα δημόσια έσοδα, αλλά αντίθετα οδήγησαν σε μείωση των εισπράξεων. Ο μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων –τονίζει το ΣΕΜΑΣ- «είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας της χώρας μέσω του ιδιωτικού τομέα». Έστω και την ύστατη στιγμή, παρακαλούμε αποσύρετε τα μέτρα  που δίνουν τη χαριστική βολή στις ελληνικές επιχειρήσεις και την κοινωνία. Mε δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις πλέον και να έχουν την διάθεση να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αδυνατούν να το πράξουν.
Δυστυχώς γίναμε ακόλουθοι της πρώην αντιπολίτευσης στο πνεύμα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Απάντηση