ΣΕΜΑΣ: Συζητήσεις στην Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

ΣΕΜΑΣ

Στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Σωματείο Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ) για τη στήριξη των επιχειρήσεων- μελών του και το 2018 αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου, Ιωάννης Φωτιάδης στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΜΑΣ.

Παράλληλα ο κ. Φωτιάδης αντάλλαξε με τους παριστάμενους επαγγελματίες ευχές για τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε, ενώ άκουσε τις απόψεις τους για τα προβλήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

Όλοι εξέφρασαν την αγωνία τους για τις ανατροπές που φέρνει στις επιχειρήσεις αλλά και στη ζωή τους το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ η ανησυχία τους επικεντρώθηκε στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι οποίοι, από 1ης Μαϊου, θα γίνονται και από το Δημόσιο και μάλιστα για οφειλές που ξεπερνούν μόλις τα 500 ευρώ.

Ο κ. Φωτιάδης δεσμεύτηκε πως η διοίκηση του ΣΕΜΑΣ θα εντείνει τις πιέσεις της προς τα αρμόδια υπουργεία για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο της μεταποίησης αλουμινίου και σιδήρου, αλλά και για την ουσιαστική διευκόλυνση των επαγγελματιών οι οποίοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όχι διότι είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές αλλά διότι έχουν πλέον συνθλιβεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και τις υπέρογκες φορολογικές, ασφαλιστικές και άλλες επιβαρύνσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑΣ ανακοίνωσε επίσης ότι και αυτή τη χρονιά το Σωματείο θα σταθεί αρωγός προς τα μέλη του διοργανώνοντας σεμινάρια που στόχο έχουν τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης -που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιανουαρίου- έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός για το Νέο Έτος από τον πατέρα Δημήτριο.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και το «φλουρί» βρέθηκε στο κομμάτι της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης μέλη του ΣΕΜΑΣ με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Ιωάννη Φωτιαδη κατευθύνθηκαν προς τον Λευκό Πύργο για να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΕΜΑΣ είχε ήδη εκφράσει τη στήριξή του στο συλλαλητήριο, καθώς και την αντίθεσή του στην αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι:

  • LEONE
  • Tσατσιάδης Γεώργιος

Απάντηση