ΣΕΚΑ: Πραγματοποιήθηκε το 2ο After Work Meeting στο Innovathens

ΣΕΚΑ 2o After Work

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Innovathens στην Τεχνόπολη – Γκάζι, το 2ο After Work Meeting του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου (ΣΕΚΑ), με θέμα «Ελλάδα, απαιτητικό περιβάλλον, αρχιτεκτονική & σύγχρονες κατασκευές αλουμινίου».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων, αρχιτέκτονες , κατασκευαστές, χορηγοί, μέλη και φίλοι του ΣΕΚΑ.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΣΕΚΑ κ. Κώστας Διαμαντής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η σύμπραξη αυτού του δημιουργικού κόσμου με τη βιομηχανία, για τη δημιουργία προσαρμοσμένων αρχιτεκτονικών λύσεων, αποτελεί το επόμενο βήμα για τον κλάδο της παραγωγής του αλουμινίου και των αρχιτεκτόνων.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το αποτέλεσμα που θα προκύψει από αυτήν τη συνεργασία, θα αξιοποιήσει την εξωστρέφεια του κλάδου του αλουμινίου, θα ενεργοποιήσει τον κλάδο και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την ελληνική αρχιτεκτονική.»

Στην συνέχεια ο Γεν. Διευθυντής της Energy Line και Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΣΕΚΑ, κ. Σωκράτης Ξανθόπουλος, ανακοίνωσε την διεξαγωγή του επόμενου Συνεδρίου των Κατασκευαστών, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΣΕΚΑ, λέγοντας ότι το 14ο Συνέδριο «Αλουμίνιο & Κατασκευές» θα γίνει στο Ζάππειο από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2019.

Σε επίπεδο εισηγήσεων, ο κ. Πέτρος Μακρίδης, ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Makridis Associates, εξήρε τον κλάδο αλουμινίου και στάθηκε στη σημασία της δια βίου μάθησης, της προτυποποίησης και των πιστοποιήσεων, αλλά και στην αντιμετώπισης της κρίσης ως ευκαιρία για την εξάλειψη διάφορων χρόνιων παθογενειών της ελληνικής αγοράς.

Ο δεύτερος εισηγητής, κ. Νίκος Καλογεράκης, Τεχνικός Σύμβουλος Πωλήσεων της Elvial, ανέλυσε το ρεύμα του μινιμαλισμού στην αρχιτεκτονική, από τη γένεσή του, την επιρροή του στις τέχνες μέχρι και το σήμερα, παρουσιάζοντας διάφορα έργα ορόσημα της συγκεκριμένης τάσης.

Στη συνέχεια παρουσίασε το σύστημα Minimal Look της Elvial, το οποίο έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί με βάσης τις αρχές του μινιμαλισμού.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο After Work Meeting του ΣΕΚΑ, που έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Δεκέμβριο.

Απάντηση