ΣΕΚΑ: Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους κατασκευαστές αυτή την εποχή

ΣΕΚΑ: Η μεγαλύτερη πρόκληση για τους κατασκευαστές αυτή την εποχή

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΑ εκφράζει τις απόψεις του σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Κατασκευαστές Αλουμινίου τη σημερινή εποχή.


Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τους κατασκευαστές αυτή την εποχή.

Ο Κατασκευαστής Αλουμινίου ανέκαθεν ερχόταν αντιμέτωπος με προκλήσεις, κινδύνους ή ευκαιρίες. Χρειαζόταν πάντα να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και πάντα προσπαθούσε να είναι ενημερωμένος και επίκαιρος. Αυτή την εποχή καλείται να διαχειριστεί το μεγάλο θέμα της ενέργειας.

Το υψηλό ενεργειακό κόστος επηρεάζει σημαντικά με αυξήσεις σε όλες τις πρώτες ύλες αλλά και τα λειτουργικά κόστη της επιχείρησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να φτάνει ακριβότερα στον πελάτη άρα γίνεται λιγότερο προσιτό.

Το ενεργειακό δεν φαίνεται να λύνεται γρήγορα και σίγουρα επηρεάζεται κυρίως από τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Δεν είναι κάτι πρόσκαιρο και πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας το συντομότερο.

Ο Κατασκευαστής πρέπει να εξηγήσει στον πελάτη, πως ακριβώς επειδή η ενέργεια γίνεται ακριβότερη πρέπει να θωρακίσει ενεργειακά την κατοικία του. Η απόσβεση θα είναι σημαντικά γρηγορότερη απ΄ όσο ήταν παλαιότερα.

Απάντηση