Seinäjoki Δημοτική Βιβλιοθήκη στη Φινλανδία

Η νέα επέκταση της βιβλιοθήκης Seinäjoki είναι μια εξ’ ολοκλήρου μοναδική σειρά κτηρίων, σχεδιασμένα από το Φιλανδό αρχιτέκτονα Alvar Aalto.

Για να δημιουργήσουν ένα διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον, οι αρχιτέκτονες στηρίχτηκαν στην αντίθεση: οι επιφάνειες εναλλασσόμενες μεταξύ των ζεστών χρωμάτων, του καφέ του προπατιναρισμένου χαλκού και των ζωγραφισμένων σκυροδεμάτων. Ο χαλκός χρησιμοποιείται τόσο για τη στέγη, όσο και την επένδυση δημιουργώντας μια δεύτερη, ζωντανή αίσθηση που αλλάζει με το φως του περιβάλλοντος. Για να αναδείξει την προσωπικότητα του κτιρίου, ο χαλκός χρησιμοποιείται σε πάνελ, τα οποία, επίσης, παρέχουν τη δυνατότητα του αερισμού στο μέγιστο. Το κτήριο Seinäjoki της δημοτικής βιβλιοθήκης στη Φιλανδία κέρδισε ειδικό έπαινο στον 16ο διαγωνισμό των Ευρωπαϊκών Αρχιτεκτονικών Βραβείων Χαλκού.

[images cols=”three” lightbox=”true”] [image link=”4988″ image=”4988″] [image link=”4989″ image=”4989″] [image link=”4990″ image=”4990″] [image link=”4991″ image=”4991″] [image link=”4992″ image=”4992″] [/images]

Απάντηση