Σε «Πράσινο Κτίριο» μετατρέπεται το Δημαρχείο Φιλοθέης – Ψυχικού

Σε πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχείου προχωρά ο δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.


Ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, για την υπογραφή της ένταξης της πράξης ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Η σχετική πράξη εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον ‘Αξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα, γιατί ένα τέτοιο έργο υποδηλώνει την αφοσίωσή μας συνολικά και στρατηγικά, στη σωστή και ασφαλή περιβαλλοντική θωράκιση των κτιρίων μας, για την εξασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των δημοτών μας. Επίσης συντείνει στην εξοικονόμηση ενέργειας βάσει των προδιαγραφών που απαιτούνται πλέον διεθνώς, ώστε να συμβάλλουμε όλοι στην προστασία και τη διάσωση του πλανήτη μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού και πρόσθεσε: «Το παρόν και το μέλλον του προαστίου μας είναι πράσινο».

Πηγή: energypress.gr

Απάντηση