Σε boutique ξενοδοχείο μετατρέπονται τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας «Απογευματινή»

boutique

Σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο θα μετατραπεί το 2.780 τ.μ. κτίριο που φιλοξενούσε μέχρι το 2010 που διέκοψε τη λειτουργία της, τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας «Απογευματινή», στην οδό Φειδίου 12, πίσω ακριβώς από το ξενοδοχείο Titania και πολύ κοντά στην πλατεία Ομονοίας.


Το αρχιτεκτονικό γραφείο gavalasarchitects.gr που έχει αναλάβει τις εργασίες αναμόρφωσης για την ανέγερση του boutique ξενοδοχείου αναφέρει πως βασική ιδέα πίσω από το ρηξικέλευθο σχεδιασμό είναι να δημιουργηθεί ενός πόλος πρασίνου και φυτικής εσωστρέφειας αλλά και εξωστρέφειας ενταγμένος σε ένα πολύ πυκνό και δομημένο αμιγώς αστικό περιβάλλον.

Φωτογραφία: Επίσημο site gavalasarchitects.gr

Συνολικά θα δημιουργηθούν 35 δωμάτια και σουίτες με έντονο το υδάτινο στοιχείο, ενώ η κεντρική όψη επί της Οδού Φειδίου θα μετασχηματιστεί σε ένα καμβά λεκτικής υπενθύμισης του παρελθόντος.

boutique
Φωτογραφία: Επίσημο site gavalasarchitects.gr

Το κατάλυμα επιφάνειας 2.780 μ2, θα φέρει το brand name «Urban Hotel Athens» ενώ οι σχετικές φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο site του αρχιτεκτονικού γραφείου είναι αρκετά εντυπωσιακές.

boutique
Φωτογραφία: Επίσημο site gavalasarchitects.gr

Πηγή: iefimerida.gr

Απάντηση