Η Rusal φαίνεται να προμηθεύει επιπλέον αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Κίνα

Rusal

Η ρωσική εταιρεία έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτρολυτικού αλουμινίου τεσσάρων εκατομμυρίων τόνων, η πλειοψηφία των οποίων είναι χαμηλών εκπομπών άνθρακα.


Η ρωσική εταιρεία αλουμινίου United Co Rusal International εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει περισσότερο αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Κίνα λόγω της
αυξανόμενης ζήτησης για το μέταλλο από εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων (EV), ανέφερε το Reuters επικαλούμενο τον διευθυντή της Rusal. Ο αντιπρόεδρος της Rusal Shanghai Economic and Trade Company, Huang Wenqian, δήλωσε σε συνέδριο:

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη ζήτηση χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Κίνας». Η Rusal έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα ηλεκτρολυτικού αλουμινίου τεσσάρων εκατομμυρίων τόνων, η πλειοψηφία των οποίων είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα με όχι περισσότερους από τέσσερις τόνους εκπομπών CO2.

Κάθε χρόνο, η ρωσική εταιρεία πουλά 400.000 έως 500.000 τόνους αλουμινίου στην Κίνα, σημειώνοντας μεγάλο μερίδιο των εισαγωγών της ασιατικής χώρας, ύψους 1,58 εκατομμυρίων τόνων.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Shanghai Metals Market στο Foshan στη νότια Κίνα, ο Wenqian είπε ότι η ρωσική εταιρεία προσφέρει premium μεταξύ 20 και 40 δολαρίων για κάθε τόνο του προϊόντος χαμηλών εκπομπών άνθρακα σε τιμές spot στην Κίνα.

Οι τιμές αλουμινίου που αναφέρονται στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου στην Ευρώπη φτάνουν τα 60 δολάρια ανά τόνο. Ο διευθυντής προμηθειών πρώτων υλών της κινεζικής εταιρείας EV Nio, Xia Ding, δήλωσε ότι πολλές εταιρείες EV στην Κίνα επιθυμούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα λόγω της αυξανόμενης πίεσης από ξένους καταναλωτές για μείωση των εκπομπών.

Η Xia είπε ότι η  Nio στοχεύει στη χρήση προϊόντων αλουμινίου με εκπομπές CO2 περιορισμένες στους επτά τόνους. Νωρίτερα φέτος, το Bloomberg News Rusal ζύγιζε την πώληση αλουμινίου απευθείας στις αποθήκες του London Metal Exchange (LME) στην Ασία.

Απάντηση