ΡΑΕ: Κανονικά ο διαγωνισμός για τους αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς

διαγωνισμός

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τους αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς που έχει προγραμματισθεί για τις 2 Απριλίου, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΡΑΕ Νίκος Μπουλαξής στην τηλεδιάσκεψη με φορείς της αγοράς ανανεώσιμων πηγών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.


Τόνισε ακόμη πως η Αρχή είναι έτοιμη για τη διενέργεια των επόμενων ανά τεχνολογία διαγωνισμών, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την “ρευστότητα της ενεργειακής αγοράς την τρέχουσα περίοδο, κάτι που θα επηρεάσει και τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ και κατ’ επέκταση τις πληρωμές των παραγωγών, ζήτημα το οποίο επεξεργάζεται από κοινού με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ για την εξεύρεση των προσφορότερων λύσεων”.

Οι φορείς από την πλευρά τους επεσήμαναν τα ζητήματα που ανακύπτουν εξαιτίας του κορονοϊού, και συγκεκριμένα τον κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασης του Ειδικού Λογαριασμού Α.Π.Ε. λόγω της πτώσης της οριακής τιμής και της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών αλλά και τον κίνδυνο για την απομείωση των ταμειακών ροών λόγω της ενδεχόμενης αύξησης των καθυστερήσεων πληρωμών από τους καταναλωτές.

Παράλληλα, αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν εξελίξει επενδύσεις ΑΠΕ λόγω της καθυστέρησης ανταπόκρισης από τις αδειοδοτούσες υπηρεσίες, των περιορισμών μετακίνησης και διαμονής των στελεχών τους και του τεχνικού προσωπικού, των καθυστερήσεων στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης εξοπλισμών, αλλά και αποκατάστασης προβλημάτων σε ήδη λειτουργούντα έργα κλπ.

Πηγή: b2green.gr

Απάντηση